stardustchild.blogg.se

Körsbärsträdgården~

Publicerad 2013-06-07 00:10:23 i Allmänt

 
"Likt en rebell satte hon upp fötterna på sätet, med skor och allt på efter att ha rusat längs med tåget när det rullade in vid perrongen. Hon tog av sig glasögonen för att hon inte riktigt trivdes i dem, kollade sin mobil ännu en gång bara för att se att inga sms kommit och att ingen hade ringt. Tåget rullade ut från centralen, hon log inombords och ut mot de sista solstrålarna som letade sig fram över ett försommarkvällsvarmt Stockholm efter föreställningen som underhållit henne och hennes vän de tidigare två och en halv timmarna. Hon kände sig kulturell och glad. Pojkarna bakom henne skrattade glatt åt att det var sommar och diskuterade musiken som passar sig bäst när det är sommar. Redan när tåget lämnade Sollentuna reste hon sig och började gå genom gången, längre fram i tåget, sommarkjolens tunna tyg vajade lite kring benen och den lite för stora jeansjackan från 70-talet hängde luftigt över hennes axlar. Tänk att den fortfarande luktade pappa.
Mot dem som mötte hennes blick log hon och sedan såg hon ner i golvet med sitt eget leende. När tåget stannade till vid hennes station klev hon av, drog in doften av sommar och syréner i sina näsborrar och henne blekröda hår som blivit så långt, svävade lite i vinden. Hon tänkte att, "nästa vår, när jag tar studenten kommer mitt hår att vara ännu längre". Hon bestämde sig för att gå, istället för att ta bussen och genom grönskan vandrade hon tills hon nådde den där gatan, den där långa gatan och i slutet såg hon två välbekanta gestalter som sträckte ut sina armar i en kramgest. Likt en liten flicka slängde hon sin väska över axeln och sprang allt vad hon orkade tills hon nådde kvinnan med den välbekanta doftens famn. "Har du haft en fin kväll?" Undrade kvinnan och flickan svarade "Ja, mamma, jag har haft en jättefin kväll. Föreställningen var magisk och jag älskade den." Mannen tillade "Jag är glad att du har haft en så fin kväll." Sedan vandrade de hemmåt.
Flickan klev ur sina skor, drog fingrarna genom det långa håret och gick upp för trappan för att kliva i sin pyjamas. Imorgon är en annan dag. Hon kröp ner i sängen med alla fjärilar, såg upp på stjärnorna i taket, beundrade nattfjärilen som tagit sig in genom ett fönster och log ännu en gång.
Familjen hade gjort henne glad, hon hade ätit glass i solskenet med en av hennes bästa vänner och skrattat åt dåliga ordskämt. Hon hade fått äta en trevlig middag, promenera till stationen och ha ännu ett sådant vänskapligt, filosofiskt samtal innan hon sedan fått se en mycket underbar föreställning med sin likasinnade kultursnobb och sedan fått vandra hem i försommarkvällen.
Hon log. Det hade varit en fin sommardag... Och många flera återstod."
 
Sov gott mina vänner,
Det skall jag göra~ ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela