stardustchild.blogg.se

Casting, releaseparty och audition imorgon!

Publicerad 2013-09-11 23:54:55 i Allmänt

Go'kväll!
 
Det har varit en fin dag.
Regilektion hela morgonen där vi fick skriva ihop ett improviserat telefonsamtal. Kim fick läsa upp mitt som handlade om hamstern Billy, som oturligt nog drunknade i ett akvarium till grund för hämnd. Det var fabulöst och jag skrattade fruktansvärt mycket. Kim, du har den obeagliga, låtsas-sympatiska blicken i dig. Du kommer att bli en fantastisk kidnappar-skådespelare en vacker dag.
Sen var jag på casting för "Cirkeln". Ganska enkel casting då det bara gick ut på att skriva sina personuppgifter på ett papper med ett personligt nummer och bli fotad.
Det bådar dock inte gott eftersom mitt personliga castingnummer var 666. Wow, thanks Satan.
För övrigt är jag nu uppe i 58 583 ord på boken. 117 sidor!
 
Imorgon håller jag, Rasmus och Emil audition för "Historien om den förlorade cirkusen" - och för er som inte blivit uppdaterade om vad det här är, så är det mitt och Rasmus projektarbete/gymnasiearbete för sista året.
Jag har skrivit manus och regisserar tillsammans med Rasmus som även är musikaliskt och röstmässigt ansvarig och Emil är vår externa kompositör samt delad mask- och kostymansvarig med moi. Vi har även fått den fantastiska äran att få jobba med Ida som går i klassen under oss - hon ska vara Mirakelteaterns egen koreograf.
I jämförelse med "Dröm,Drömmare, Dröm" är det en betydligt större produktion, då rollantalet klivit upp från två till sexton personer och föreställningen kommer förhoppningsvis ha premiär i början på mars på Satelliten i Sollentuna.
Såhär ser den översiktliga handlingen ut:
 

Året var 1914, Circus Stargate stod på sin topp, reste runt hela världen och fick stående ovationer från folket. De hade just fått Celine, dottern till världens mest populäraste cirkus att dansa för dem. De hade fått henne att förråda sin far, den världsberömda Mártin Noir, för att få dansa med clownen Saturnus, som hon sedan kom att förälska sig i. Samma år ramlade sjuttonåriga Tristan av ett tåg och hittades av cirkusdirektören Jacques som bestämde sig för att göra honom till cirkusens trapetsstjärna. Stargate hade för vana att resa ett stängsel kring sitt brokiga cirkustält och inte öppna förrän varenda stjärna hunnit lägga sig på himlen. Stargate var drömmarnas cirkus, där inte en enda människa gick hem utan ett leende på läpparna och en själ som kittlade likt en fjäder mot din hud. Efter att Celine lämnat Cirque du Majesteux, blev Circus Stargate den mest populära i världen. Hon var primadonnan, stjärnan, legenden och Saturnus, hennes älskade, avgudade henne mer än något annat i världen. Och så, en premiärkväll i Maj 1917, då Circus Stargate turnerat runt hela Europa och stannade i Frankrike, i utkanten av Paris – fick succécirkusen en tvär vändning då Cirkusprimadonnan Celines far, cirkusdirektören Mártin Noir bestämde sig för att återhämta Celine med våld och stormade cirkusen tillsammans med sina performers. De fick med sig Celine, clownen Pluto strök med i det förfärliga cirkuskriget och Circus Stargate blev endast ett vagt, och i många fall utsuddat minne i människors hjärtan. Det var bara trasor kvar av det fantastiska tältet som kärleksfullt sytts av clownerna Venus och Jupiter, de underbara cirkusdjuren släpptes ut och sprang sin väg, några plågades till och med till döds och de egenmålade vagnarna slogs i spillror. Cirkusdirektören Jacques ströps med ett stycke tält, ingen vet om det var självförvållat eller något som Cirque du Majesteux performers stod bakom. Circus Stargate var historia. Clownerna har inte skrattat på år. Venus och Jupiter har med all möda lyckats lappa ihop delar av tältet och där bor de nu, kvarlevorna, i sorg och saknad. Ilskan och sorgen har fått dem att sakta ner i åldrandet, vilket gör att de plågas av minnena ännu mer. Mars 2014, sätter sig Gabriel på fel tåg utan att lägga märke till det, han somnar till och vaknar upp på slutstationen utan namn. Innan han förstått vad som hänt, har han gått av och tåget kör iväg i en rasande fart. Han tittar på en tågtabell som sitter upptejpad på en stolpe, men den är daterad maj 1917. Det är då han vänder sig om för att se sig omkring och får syn på resterna av stargate. Historien som glömts bort, skall nu berättas och Gabriel ska få resa i tiden.

Kom och se den, det kommer att bli en magisk tillställning full av överraskningar och jag kommer att uppdatera processen här på bloggen också. 
Det är ju mycket nytt för oss i och med att vi heller aldrig haft så stora ansvarsroller i såhär stora projekt.

 Gå gärna in och gilla vår sida på facebook! www.facebook.com/mirakelteatern 

Imorgon blir det också Moderna Muséet med far för att kolla in pop art-utställningen och på kvällen blir det CHIC-galan med mamma då jag igår fick reda på att jag vunnit biljetter. I måndags vann jag också en bok, så kanske är det lite turvecka för mig.

Det blir allt för ikväll mina damer och herrar, nu väntar sängen på sin drömmare~
Sov sött ♥ 

Kommentarer

Postat av: Anitha

Publicerad 2013-09-12 10:45:02

Detta låter oerhört spännande. Väntar på mera....... Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela