stardustchild.blogg.se

Tiden har ännu en gång, bara vandrat iväg...

Publicerad 2013-04-30 10:58:54 i Allmänt

Väskorna är packade, jag är som vanligt helt övertygad om att jag har allt och lite till, trots att det längst ner i maggropen ligger någon och river på insidan om att det är något jag har glömt.
Jag har inte glömt något. Jag lovar.
Nyfärgat hår, nyklippt hår. Fruktansvärt trött för tillfället, men det kan också bero på att jag inte ätit så mycket idag.
Å andra sidan gick jag och Niki och la oss alldeles för sent igår och gick upp omänskligt tidigt idag. 
 
Det är bara... Sex timmar och tjugotre minuter kvar nu.
Danmark, here we come. Det ska bli så kul, trots att jag faktiskt aldrig åkt så långt utan någon i min familj tidigare. Det längsta jag kan komma har väl varit en flygtripp till Skåne för ett par år sedan, för att hälsa på min mormor.
Nu ska allt skötas av mig och Rasmus. Konstigt nog, har jag dock inga nojor. Inget känns skrämmande eller så. Jag känner mig lugn och sansad. 
 
Har inte hunnit skriva de sista två dagarna. Tiden bara rusar iväg. Jag vet inte vart den tar vägen, jag vet inte varför, men jag vet att jag vill hänga med. Det är därför jag inte alltid hinner skriva ner mina tankar. Det är inte för att jag glömt dem.

"Slow Dance Night..."

Publicerad 2013-04-27 12:10:20 i Allmänt

... Läggs nu till på min Spotifylista "Livet är en fest - världens bästa sommar ♥" som ska spelas om och om igen på min mysiga sommarfest den första juni. Den ligger bland "Dancing in the Moonligt, Saltwater Room och Here's to Never Growing Up" plus mycket annat.
Det kommer att ligga filtar över hela min stora gräsmatta, det kommer att vara ljuslyktor som lyser i sommarkvällen och sommarnatten, musiken kommer att spela i ett och vi kommer mysa med sommarmat och sommartårta.
Jag längtar redan, bara fem veckor kvar idag.
 
Jag skrev just på facebook att idag är en riktigt glad lördag. Det är bara tre dagar kvar till Köpenhamn - den mest spontana resa jag gett mig in på, är jag ganska övertygad om. Det ska bli så sjukt kul. Vi kommer att få stressa som puckon för att hinna med tåget på centralen en halvtimme efter att vi slutat i skolan och sen är det fem timmars tågtid. Vi firar Valborg på ett långdistanståg till Danmark som beställdes i tisdags. Där har jag säkert minst två saker att pricka av i min "Bucket book" med saker jag ska göra innan jag dör.
Dagen efter det tillbringar vi på Tivoli där jag inte varit på tre-fyra år och där jag tänker tvinga med Rasmus att åka Starflyer innan vi åker hem till Stockholm igen.
Dels för att Starflyer är ett fantastiskt namn OCH en fantastisk upplevelse.
Sista gången jag var på Tivoli åkte jag Starflyer som sista åk, det är som känt världens högsta (80 meter) karusell med en utsikt över Köpenhamn som är helt fantastisk.
 
 
För övrigt är min fot så mycket bättre att jag kan gå/halta utan krycka och svullnaden är nästan helt borta, jag har ännu inte kommit ur min pyjamas och solen skiner.
Försommar på hög nivå.
 
... Och, jag som aldrig vinner något, vann i morse två biljetter till musikalen som jag ska gå och se ikväll. Massa fina vänner till mig spelar i "DET VAR EN GÅNG... The Musical!" som sätts upp av Teater Najkit. De spelar sista föreställningen ikväll på Förellen i Tyresö, biljetterna kostar 100 kr, kom dit! Det vill ni inte missa!
 
 
Nu ska jag nog gå ut och sola en stund. Få lite sommarbränna och le lite åt hur lyckligt allt känns just nu. Glädjen spritter i hela mig. Sommar, sommar, sommar ♥
 
Ha en lycklig, spontan och mysig lördag ♥
 

För fyrahundra kronor kan du bli modell i två minuter~

Publicerad 2013-04-25 23:59:36 i Allmänt

Jag skrev inget igår. Tiden räckte helt enkelt inte till, framför allt inte då jag tog längre tid på mig med allt efter att ha skadat foten igår eftermiddag.
När vi var ett gäng som gick mot tvärbanan, puttade jag lite på Yasmina. Hon varnade mig. Jag puttade igen, med ett busigt leende as always. Hon varnade mig igen. Jag puttade igen. Den här gången sa hon att om jag gör det en gång till går det illa. Tyvärr är jag ju så att jag gärna vill se om folk menar allvar... Så jag puttade igen, och det gick illa.
Jag snubblade, rev upp båda mina knän och knäckte min fot åt fel håll. Det gjorde ont till en början, men såg inte så illa ut. 
 
(www.weheartit.com)
 
I morse när jag vaknade, hade min fotknöl tagit storleken av en halv klementin och den gjorde plötsligt förbannat ont. Jag är ingen hypokondriker, jag kunde direkt se att inget var brutet, men då jag ska på kortresa till Danmark på tisdag, kändes det ändå som en bra idé att åka och kolla upp fotjäveln, ursäkta mig, foten för att vara säker på att jag kan gå då. TIll och med kanske springa, då vi har kort om tid mellan att skolan slutar och att tåget går.
Jag ringde, fick en tid och jag kunde till och med få min käre far att köra mig ut till Löwenströmskas närakut (som för övrigt ligger åt fel håll, oavsett var du kommer ifrån. Mitt ute i skogen. What's up with that?)
 
Så, för att förklara min titel.
När jag kommer in och anmäler mig i receptionen, tittar de inte ens på mig utan ber direkt om mitt leg. Sedan slänger hon tillbaka mitt kort över disken.
"Ja, eftersom du fyllt arton nu, kostar det dig tvåhundra kronor."
"AJ."
Min första tanke var att jag nu måste vara ironisk nog att skaffa mig ett falskleg som visar att jag är yngre än vad jag är så att jag kommer in gratis på sjukhus, då jag är så förbannat klumpig. Andra ungdomar i min ålder pratar ju om falskleg i sammanhanget alkohol och att de ska vara äldre än vad de är, men ge mig ett där jag är yngre, snälla?
När min syster påpekade att jag nog inte skulle se tillräckligt ung ut, svarade jag bara att jag skulle kunna gå dit osminkad i en rosa klänning med glada apor på, så ska det nog gå bra!
 
Den kvinnliga, något bittra läkaren i tidiga sextioåren tittar tröttsamt på min ankel, petar onödigt hårt så att jag vill pipa till, men biter ihop och muttrar sedan åt mig att jag kan följa den röda linjen i golvet så hittar jag till röntgen.
"Det är standard." var hennes förklaring.

Sagt och gjort, haltade jag iväg till röntgen, där jag fick sitta i fyrtio minuter och lyssna på en kvinna som påstod sig ha både det ena och det andra. Finns det inga piller för hypokondri?
När jag sedan anmäler mig vid den disken, säger nästa, bittra medelåldershäxa "Det blir tvåhundra kronor." och när jag säger att jag redan har betalat borta på akutavdelningen, svarar hon med "Det får du göra här med."

Ursäkta mig?
Jag vet att det pratas om hur fantastisk Sveriges sjukvårdsvillkor är, men om vi ser det ur en "fattig" students synvinkel, vill jag påstå att fyrahundra kronor är rätt mycket pengar för ett sjukhusbesök där de tittar på din fot och skickar dig vidare. Jag vill inte ens tänka på hur det är för de ungdomar som har återkommande smärtor i leder och överallt. Det är nästan halva studiebidraget. 
Tänk om jag inte hade haft några pengar och mina föräldrar hade vägrat betala?
Då skulle jag alltså vara skuldsatt vid arton års ålder.
 
Till poängen.
När de väl ropar upp mitt namn och jag får komma in i röntgensalen presenterar den mycket lilla damen sig som 'Nancy' och säger åt mig att ligga i alla möjliga konstiga ställningar.
När jag då till slut ligger i någon märklig, benenövervarandrapåtvärenochfotenbakommitthuvud-ställning, säger hon med finsk brytning "Detta är ju lite som att vara modell!" med ett stort leende.
Jag ser ner på mina gråa, något nötta mjukisbyxor och min BatmanT-shirt då det var tidigt på morgonen, jag hade ont och hade inte haft mycket ork eller tid att anstränga mig och tänkte "Ja... Absolut. Kan du inte ta några bilder med en riktig kamera som jag kan lägga i min portfolio till Swedish Models AB?"
 
Alltså, världens kap!
För fyrahundra kronor, kan du bli modell i två minuter, oavsett om du ser risig, trött eller rentav ful ut. Kom som du vill, inget arvode och bilderna har någon märklig svart bakgrund! 
Men det ligger väl lite charm i allt?
 
Mitt liv är ett äventyr ibland.
Särskilt när jag efter att ha lämnat ifrån mig fyrahundra kronor och det enda jag fått för det hela var en strumpa för "stöd", blir tillfrågad om jag vill hyra kryckor.
Mitt svar blev att jag inte hade råd.
Efter det, åter igen, Löwenströmska är något otympligt placerat, fick jag halta en kilometer innan jag kom till närmsta busshållplats (välplanerat, Upplands Väsby Kommun... Verkligen...) där de tagit bort busskuren och där det inte ens finns en bänk.
Där fick jag vänta, sittandes på grus i tjugo minuter för att sedan få påbörja den långa, kommunala resan hem.
Mitt liv är ett äventyr ibland.
 
Det här inlägget kan tyckas bittert, så bara för att muntra upp er lite, fick jag idag solsken, sommarkänslor, viktnedgång på 0,8 kg och det visade sig att jag kom i mina favoritshorts för första gången sen i november.
Titta! Massa positiviteter!
Nu ska jag ta och sova, för att orka upp imorgon. Hoppas på att svullnaden går ner mer under natten.

"Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England."

Den sjätte augusti tvåtusenelva~

Publicerad 2013-04-24 00:02:27 i Allmänt

Det var en av de där sista sommarlovsveckorna och jag hade kommit på revolutionerande idé. Jag skulle starta en antimobbingförening för att arrangera Stockholms första antimobbingfestival. För den som vill veta, blev projektet aldrig verklighet även om jag kämpade från och till i över ett år för att sprida budskapet.
Men det är inte det det här inlägget handlar om.
Det är hon, henne, flickan.
 
Jag hade spridit den här informationen över hela internet för att försöka hitta intresserade medarrangörer som brann för antimobbingfrågor och hon nappade i en forumstråd på en sida för alternativa ungdomar som jag, at the time, var väldigt aktiv på.
Det var en ganska dryg första kontakt, men som så småningom ledde till att hon kom till det första styrelsemötet i min då nystartade förening.
 
Idag, lite drygt ett och ett halvt år senare, har jag henne kvar.
Vi bor ganska långt ifrån varandra och därför har det ibland gått månader mellan det att vi setts. Men det gör aldrig något, för vi vet var vi har varandra.
Vi är på många sätt lika, men också på många sätt olika. Vi tar ut varandra. Vi dras till varandra som plus och minus, om vi nu ska prata magnetism.
Vi delar kärleken till apelsinchokladglass, filmer man gråter till och vi har tillräckligt med samtalsämnen för att sitta uppe tusen nätter. Vi bråkar aldrig. Trots våra olikheter.
 
Hon har varit en av de mest oväntade vänskaper i mitt liv och garanterat en uppskattad sådan. Ett uppskattat resultat av en utförd, god, impuls. Hon är en av de finaste vänner jag har, som aldrig skulle missa en av mina föreställningar, som har varit här nu, två år i rad under mina födelsedagsfiranden, till och med för tidigt, bara för att få hjälpa till med förberedelserna.
Hon har inte missat en enda av mina middagar, julmys, halloweenfester eller liknande. Hon är ett viktigt solsken i mitt liv.
 
Ett forum på internet, en idé, ett svar, ett möte, en vänskap - som förhoppningsvis finns kvar om ytterligare ett och ett halvt år. Som nästintill garanterat, finns kvar om ett och ett halvt år.
 
 
Tack, Evelin Molander, för att du finns i mitt liv.
Min kärlek och tacksamhet är enorm.
Du är en av de finaste vänner man kan ha.
Tack för att jag fick chansen att lära känna dig och för att jag fortfarande får chansen att ta del av din kunskap, din humor och din fantastiska personlighet.
Du är ett solsken på min himmel.

Impulser - goda och onda.

Publicerad 2013-04-23 15:53:39 i Allmänt

God uförd impuls - har idag bokat biljetter till Köpenhamn. Åker lite mer än en halvtimme efter att jag slutat nästa tisdag. Om en vecka, sju dagar, etthundrasextioåttatimmar, tiotusenåttio minuter, sexhundrafyratusenåttahundra sekunder... Det här kan bara bli underbart. Är så taggad, så glad, så exalterad att det pirrar i hela kroppen. Det är första gången jag lämnar Sverige utan att jag gör det med min familj. Det är första gången jag åker så långt utan min familj.
 
Ond icke utförd impuls - Har fått en stor lust att radera alla vänner förutom min klass, min syster, min mor, Evelin och Sophia från facebook för att bara börja om. Jag kan inte på långa vägar ha tvåhundrafyrtioåtta vänner. Det är lögn. Vill ta bort alla, men samtidigt vore det fel eftersom det är människor där som jag tycker om, men samtidigt människor som aldrig hör av sig till mig fast jag hör av mig till dem och så... Det känns som en dålig impuls långsiktigt sett, men en bra impuls just nu. Jag ska försöka undvika att göra det.
 
God eller ond icke utförd impuls (?) - Mamma talar om för mig att det är världsboksdagen idag, igår kväll och säger "Skulle inte du vilja ställa upp och läsa lite poesi då?". Jag vet inte. Jag är på biblioteket, jag har en dikt, till och med flera, men blev samtidigt så besviken sist över att åka ut ur finalen för Poetry Slam att jag nästan lovade mig själv att sluta läsa upp min poesi över huvud taget. Så jag bryter antingen löftet mot mig själv MEN gör något jag faktiskt tycker är ganska kul, eller så låter jag bli och då sviker jag världsboksdagen men står samtidigt för en av mina ståndpunkter som jag redan är osäker över... Herregud vad förvirrande det blev....
 
Jag vet inte om det här bara är ett spontant impuls-inlägg utan mening. Och jag vet inte om det är en god eller ond icke utförd eller utförd, eller jo förresten, den bör vara utförd... Impuls. Men jag är så förvirrad just nu att jag väljer att posta inlägget ändå. Så får ni lite koll på hur det kan se ut i mitt huvud ibland.
 
Simma lugnt~

Dreamer Avenue~

Publicerad 2013-04-22 23:04:08 i Allmänt

Det var en bra dag. Även om jag inte gick på årsmötet.
Jag fegade ur i sista sekund. På något vis kändes det bara inte rätt, mina chanser var små och jag är, för att vara ärlig, en ganska dålig förlorare. Även i förtid. Dessutom valde jag att tänka positivt. I höst har jag ju planer på att sätta upp en ännu större, egenskriven föreställning än Dröm, Drömmare, Dröm och då kommer jag att behöva lägga sjukligt mycket tid på det - även om jag får en medregissör eller producent och så.
Jag skulle ha varit en fabulös ordförande, men eftersom jag inte gått all-in, kändes det inte rätt. 
Väljer dock att publicera mitt tal här istället, då jag inte gick dit och läste upp det.
 

Kulturama – en skola för drömmare

 

Det är åtta månader sedan nu. För åtta månader sedan var jag en osäker, sextusentrehundrasextiotre dagar gammal flicka med en pirrande känsla i magen och ett stort hopp om ett bättre år än det som gått. Tvåhundrafyrtiotre dagar senare, kan jag glatt säga att mitt hopp besannades och att jag aldrig kunde ha hamnat så rätt som jag gjorde.

När jag först kom till Kulturama, var jag så lyrisk över vilken underbar plats det var. Vilken saga kommer den här fantasivärlden ifrån, undrade jag och såg mig omkring bland esteterna likt en unge i en godisaffär.

Kåren har varit en stor del i mitt lyckligaste år hittills, tyvärr har jag inte själv suttit i kåren då jag i början av terminen var så förvirrad över vart jag skulle ta vägen och vad jag skulle göra, att jag missade att det ens gick att vara med. Men, jag har många gånger skrattat åt kårens ordskämt, deltagit i tävlingar, myst till julkalendern och velat vara en del av den. Jag har tidigare erfarenhet av både elevråd och elevkår men som inte har varit särskilt funktionella.

”Vi tar ett möte nästa vecka va?” ”neeeej, då kan inte jag, jag ska till Saudarabien då” ”Ahmen, på tisdag då?” ”Neeeeej, då måste jag vakta min grannens, systers, kusins hamster!” Och så blev det inget möte alls. Och på fullaste allvar, så dog kåren efter det mötet på mitt förra gymnasium.

Jag vill vara en del av en kår som funkar, som sprider glädje, som alla har ett förtroende för men samtidigt känner att de kan komma till om de själva har en idé eller om något som de känner är fel behöver tas upp eller ändras på.

Under året som gått, har jag växt som människa och insett att jag inte är en osäker tonårsflicka längre. Jag är en självsäker och ödmjuk drömmare.

Och vad passar bättre på en skola för drömmare, än en drömmare som ordförande? 

Jag kan inte lova rosa moln, enhörningar, godisregn, katter med randiga strumpor eller så, även om jag vill. Men jag ska göra allt vad jag kan för att alla blivande studenter ska ha ett fantastiskt sista år, att alla nuvarande ettor får ett underbart andra år och att alla nya elever får ett fantastiskt välkomnande till Kulturama – drömmarnas skola. Rösta på mig om ni vill ha en drömmare med en miljon idéer som ordförande.

 

Det hade blivit ett fint tal, lite solidariskt och hyllande åt Kulturama, men jag kände inte att det var rätt. Men det förklarar i alla fall till viss del vad den här skolan har gjort med mig.
Framför allt vad den här klassen har gjort med mig. Men det får de i ett eget litet tal om 51 dagar ♥

För övrigt är det preliminärbestämt att jag ska åka bort över Valborg, vilket känns både superexalterande och lättande. Tycker alltid att Valborg varit jobbigt, då jag inte blivit bjuden till någon/med någon för att jag inte dricker. Nu får jag förhoppningsvis, besked imorgon, åka bort med någon som också kan ha kul utan alkohol! Dessutom gör vi det för en fin sak, ett litet firande för allt som gått så bra med vårt projekt.

Sommarfest planerad och inbjudningar utskickade, vilket också gör att jag har något mer långsiktigt att se fram emot innan Florida. Livet är en fest ;0)

Måste för övrigt göra något åt mitt hår snart. Det börjar se sådär jättekonstigt ut oavsett vad jag gör med det. Känns dock inte som något större bekymmer om jag ska vara ärlig. Inte när det fortfarande kittlar så förfärligt invändigt.

 

(bild tagen från www.weheartit.com)

Känner mig så fruktansvärt glad. Känner mig så drömsk. Så lycklig. 
Nu bör jag gå iväg och drömma lite åt andra hållet.
Sov sött, prinsar av Maine, kungar av New England~ ♥

 

Tillbaka till verkligheten - den vackra verkligheten.

Publicerad 2013-04-22 11:45:02 i Allmänt

Efter att sent ha kommit hem igår kväll och däckat direkt, vaknade jag något för tidigt i morse för att åka iväg till vårdcentralen för blodprov. Klädpanik, som ibland uppstår, ofta på måndagar, ofta när jag är tankspridd - resulterar i att jag drar på mig något som känns skönt och okej efter åtta klädbyten. Jag rusar iväg och upptäcker inte förrän jag är i Väsby att jag bara har shorts på mig. Det är sommar nu, för jag fryser inte i mina shorts.
Ja, jag har för vana att rusa in i årstiderna, en del i min klass fann det smått irriterande att jag pockade på om att det var vår redan i sena februari. Och nu är det sommar, i sena april. 
Jeansjacka och shorts. Lockigt hår. Glada tankar. Urblekt hår. Ett leende på läpparna. Pianomusik i skolkorridoren där jag sitter, två timmar innan jag ska börja.
Det här är en bra dag.
 
Det kittlar sådär märkligt i bröstkorgen igen. Jag vill skratta för att det kittlar så ofantligt. Men det finns liksom ingen jag kan putta bort, eftersom det kittlar inifrån. 
Kanske är det för att mina tankar ligger kvar i helgen som varit fullt av så mycket fint - strandpromenader, snäckor, varm choklad, te, skrivande, glädje, inspiration, pool, eucalyptusångbastu (<- Är det ens ett ord), sol, bilande och spontana resor - eller så är det för att jag är tillbaka i skolan hos alla fina människor jag älskar, eller så är det bara för att jag inte vet var den här spännande lyckan kommer ifrån.
Kan också vara för att det bara är 51 dagar kvar till det officiella sommarlovet eller för att det bara är 53 dagar kvar tills jag får flyga över Atlanten för-jag-vet-inte-vilken-gång-i-ordningen.
Jag har ingen aning alls.
 
Det har varit skönt att få vila ut och inte behöva bry mig om något som "stör" eller några problem, men det är också skönt att vara tillbaka i Stockholm.
 
Om ett par timmar är det dags för elevkårens årsmöte samt val av den nya styrelsen. Jag har inga större förhoppningar, men har gjort mitt bästa för att skriva ihop ett fint och hyllande tal för kandiderandet av min eventuella ordförandepost.
En skola för drömmare, behöver en drömmare som ordförande.
 
 
Sen blir det förhoppningsvis träning ikväll. Har saknat det. Behöver ta ut mig lite nu efter allt avslappnande ;0)

Puss~ 

Natt, gryning och morgondag~

Publicerad 2013-04-21 01:11:25 i Allmänt

En alkoholfri Strawberry Daquiri, två glas cider och en femrätters middag och många trevliga, givande samtal senare är jag tillbaka på rummet. Klockan är lite för mycket och ska jag vara helt ärlig är jag äckligt trött.
Hade ju dessutom tänkt gå upp vid halv sex-sex för att fota soluppgången över Tylösand. Vi får se hur det blir med det... Känner ändå att det är något jag inte borde missa.
 
Tänker inte summera helgen riktigt än, det är ju imorgon kvar. Tänker ta minst en barfotapromenad till, minst en Strawberry Daquiri till och njuta av mer inspiration och skrivande. Det kommer att kännas både skönt och tråkigt att åka hem. Tråkigt för att det har varit så underbart och stressfritt här, men skönt för att jag får komma tillbaka till skolan och alla gosiga människor.
 
Drog bara en kort uppdatering, ska nog ta och försöka sova nu. Strax. Nu.
Jag vill upp i gryningen.
"Good night you princes of Maine, you kings of New England."

"Here's to never growing up..."

Publicerad 2013-04-20 18:57:47 i Allmänt

Våren springer förbi, jag hinner knappt se henne förrän sommaren dyker upp och ler med stort ljus mot mig. 
Det kommer att bli en mäktig solnedgång över havet om någon timme och imorgon ska jag försöka fånga soluppgången på bild.
Jag känner en euforisk lycka i mig just nu. Har skrivit åtta sidor på mitt nya teatermanus idag, tagit två barfotapromenader på stranden bara för den underbara känslans skull, ätit upp ett för surt äpple bara för att få känna doften som sprids i luften när man tar en stor tugga och äppelsaften hoppar upp i näsan. Jag är nyduschad men dofterna av havssalt sitter kvar i mitt hår efter promenaden nu på eftermiddagen, det är strax dags att gå ner till ännu en fantastisk middag på Restaurang Akvarell, Avril Lavignes mysiga, somriga singel "Here's To Never Growing Up" spelas för tredje gången i rad på Spotify och mina sommarkänslor är totala.
Sommarfest planeras och spelas upp som ett scenario i mitt huvud, jag behöver en ny randig tröja och jag har äntligen bestämt vad jag ska göra med mitt hår framöver.
 
Nya insikter, inga bekymmer, bara kärlek åt precis allt idag~
Min glädje syns och jag låter den synas.
Det är bara sådär lyckligt idag.
 
 

Människor har slutat le. Fast ängeln log tillbaka, ännu en gång...

Publicerad 2013-04-20 14:50:49 i Allmänt

Det är ändå ett hotell, ett spahotell - människor ska vara avslappnade, ostressade, lyckliga, glada här.
Likförbannat, har jag sett åtminstone ett dussin människor i ögonen idag, givit dem ett leende som jag alltid gör, men bara fått ett enda tillbaka. Från ängeln, från hon som vände om.
Jag ägnade ju morgonen åt stranden och när jag kom tillbaka och gled in på Restaurang Akvarell, sitter hon plötsligt där vid ett bord. Hon ser mig inte, men hon ler. 
Jag skyndar mig till mitt bord där mamma sitter för att peta till henne och säga att jag sett henne igen, men när jag vänder mig om och ser på bordet hon just satt vid - är det tomt. Inte ens en tallrik som tecken på att hon ens skulle ha suttit där mindre än en minut tidigare.
 
Jag blir så förvirrad och samtidigt förbannad.
Hur svårt är det att dra kort på smilbanden när någon gör det mot dig?
Jag brukar kämpa med det där, försöka fånga folks blickar på tunnelbanan eller i stan bara för att få ge dem ett leende och se om de ger mig ett tillbaka. I 99% av fallen, blir det inte så, men jag är envis och ger inte upp. Jag tänker hitta de där enprocentarna och ge dem ett stort leende som tack för att de gav mig ett.
 
Nu har jag i alla fall gömt mig i en mysig korridor där inte många går, med mina tankar, min dator och mina fingrar till vapen. Nu ska jag jobba på manuset och lyssna på Gotye eller Cirque du Soleil-soundtrack.
 
Fortsätt le. En dag, kanske du också träffar en ängel~

Ja, jag är nog en mycket lycklig människa...

Publicerad 2013-04-20 11:56:51 i Allmänt

Årets första barfotapromenad. Årets första (halv)dopp. Årets första maskrosor.
Och en teaterpremiär jag tyvärr inte kan närvara vid.
 
Halmstad, Tylösand, jag tror att jag stannar. Tror att jag gömmer mig i sanden imorgon när det är dags att åka hem, för jag känner att havsluften håller mig kvar.
Har precis avnjutit en lång promenad med sand mellan tårna och havsvind i håret, jag har hittat årets första snäcka, sprungit rakt ut i havet - dödligt kallt, men otroligt underbart på samma gång.
Snart är det dags för lunch och efter det lär jag ägna mig åt mer skrivande eller ta en tur nere i spaet. Maybe a little bit of both?
 
Jag fick mig också ett par vackra bilder av min syster ♥ 
 
Det enda jag missar när jag är här, är tyvärr premiären av Teater Najkits "Det var en gång... The Musical!" som jag sett fram emot länge. Jag får gå på sista föreställningen nästa helg istället!
Men missa inte, om du ännu inte har planer för kvällen eller imorgon!
Det kan ju bara bli sagolikt fantastiskt! :D
 
 
Nu ska jag dra mig ner till Restaurang Akvarell för en litterär lunch i vårens tecken.
Glömde förresten skriva att min favoritblomma börjat blomma här och var i Halmstad. Maskrosen är lika stark som alla år.
Jag måste vara den enda, som är ännu starkare än förr~

"Det syntes direkt att du är en mycket lycklig människa."

Publicerad 2013-04-20 01:12:00 i Allmänt

Vissa dagar blir sådär märkligt vackra.

För sju år sedan, år 2006, befann jag mig i New York för första gången i mitt liv. Resan var en fantastisk upplevelse av många skäl, bland annat för att New York är en helt fantastisk stad men också för att en man satte prägel i mitt liv.
Det var egentligen inget stort som hände, men det var något jag kom att minnas och som jag fick bli påmind om bara ett par år senare.
Mamma och pappa bestämde sig för att ta med mig och min syster till minnesplatsen av World Trade Center, som då, vad jag minns, kallades för Nine-eleven-memorial place, vilket i princip bara var en byggarbetsplats där de fortfarande kunde gräva upp allt från stolar, till datorskärmar och så vidare.
Längs med stängslen kring platsen satt det stora skyltar med namn på alla dem som gått bort i terrorattacken och lutad mot stängslet, en bit bort från oss satt en man.
Mannen såg ut som jultomten. Än idag minns jag till och med vad han hade för kläder på sig. En röd, något nött och trasig T-shirt, en vit, vindtät jacka och en militärkeps ovanpå det tjocka, vita håret. Kring mannens flöjt, som han vackert spelade på, sträckte sig ett långt, vitt skägg - han såg precis lika snäll och trygg ut som jultomten.
Mannen räckte mig några ihophäftade A4-papper med honom på framsidan och med texten "HOPE" skrivet över kompendiet. Jag minns inte vart kompendiet tog vägen, men jag minns hans leende så väl när han såg mig i ögonen och sa "don't loose faith", sedan klappade han mig på handen och det var precis som om en värme spred sig genom min arm och in i hjärtat. Jag minns känslan, för att den var så stark.
 
Fyra år senare, år 2010 i augusti befann jag mig på Cypern. Min mormor Vera, som tyvärr inte längre är med oss på jorden, var i dåläget mycket dålig och hela min familj oroade sig dagligen. Av naturliga skäl, mest mamma.
En av dagarna under veckorna som vi var där, befann vi oss på en bussresa för turister och mitt under en av vandringarna får mamma ett samtal från Sverige - det är min moster som ringer, nästan panikslagen för att tala om att mormor blivit värre. Mamma blir upprörd och medan resten av gruppen går in i någon slags marknadslokal stannar mamma, jag och min syster utanför.
När tårarna börjar rinna på mamma och hon pratar upprört, ser jag i ögonvrån på andra sidan gatan att en man reser sig upp från ett bord på en uteservering, viker ihop sin tidning och går i riktning mot oss.
Mannen ser fruktansvärt vänlig ut och stannar upp när han bara är en halvmeter ifrån oss. Jag stannar upp helt och tappar talförmågan, bara stirrar på honom och mamma ser undrande på honom, fortfarande med min moster i telefon.
Mannen sträcker fram sin hand och smeker mamma över kinden. "Everything is going to be well. Whatever it is, it will solve. I travel all around the world to help people, and now I know, I came here for yours sake. Thank you."
Mötet varade inte mer än i en minut eller så och sedan log han mot mamma, innan han vände sig om och klev in i en taxi och försvann.
Mamma och min syster stirrade efter honom och sedan såg de på mig som fullkomligt tappat hakan.
"Men Isabell, vad är det?" Undrade mamma, själv lite omskakad efter mötet.
"Men mamma... Det var ju tomten!"
Jag är hundra procent säker, inte en enda tvekan, på att mannen på Cypern också var mannen i New York.
 
Idag, i eftermiddags efter min mysiga Ayurveda-behandling och efter en dusch och ett klädombyte, bestämde jag mig för att själv ta bussen in till Halmstad för att uträtta ett par ärenden.
När jag kommer ut genom hotellentrén och är på väg upp i backen mot busshållplatsen, är en kvinna på väg ner och när jag är ett par meter ifrån henne ler jag och jag förvånas över att hon inte likt så många andra människor i Sverige bara tittar bort, utan ler ännu bredare tillbaka och till och med hälsar.
Vi passerar varandra, jag tar bussen in till Halmstad, hon checkar troligtvis in på Tylösand.
Ett par timmar senare, runt halv nio-snåret sitter vi, hela författarkursgänget, jag, min mor och min syster vid ett långbord på restaurang Akvarell uppe på hotellet.
Plötsligt reser sig min far och går iväg för att kolla om det var någon mer som skulle lyssna till hans föredrag förutom dem i kursgruppen eftersom föredraget skulle komma att bli något försenat.
Han kommer tillbaka, en av servitriserna klämmer in en till stol bredvid honom så att den ytterligare deltagaren ska kunna sitta med oss medan alla drack upp sitt kaffe och i stolen mittemot mig sätter sig kvinnan från hotellentrén.
Hon ler stort, ännu en gång och säger "det var dig jag träffade förut." och jag svarar något i stil med "jag kommer ihåg dig också!".
Kvinnan ler, sedan säger hon "Ja, jag kommer ihåg dig för att när jag gick förbi dig så tänkte jag att det syntes direkt att du är en mycket lycklig människa..."
Hon var medial, kände saker, spontanlevde, precis som jag gör ibland. Hon åker till där hon behövs, dit hennes inre känslor drar henne.
Samtalet som följde blev långt och för att dra det kortfattat, hon tog min hand, höll sedan sina ovanför mina, överförde en varm, positiv energi som bokstavligt talat klättrade in i mig. Det kändes, hela hjärtat svävade för en stund medan det bultade hårdare.
Efter en stund frågade hon om jag kände energin och jag nickade till svar.
"Bra, då vet jag att det var för din skull jag kom. Tack. Nu vet jag."
Efter föredraget tackade hon min far, gick ut genom dörren och försvann.
Hon kom, och vände om.
 
Mina funderingar för den här kvällen, natten, kvällen blir - änglar, finns dem ibland oss?
Funderingarna tar inte slut och det kommer de förhoppningsvis aldrig att göra.
Men vilka är dessa varelser om inte änglar?
 
Nu ska jag skriva vidare på nästa vårs fantastiska föreställning innan ett par timmars sömn, följd av en ny lycklig dag. 
Sov sött alla vackra.
Leta inte efter änglarna,
Låt dem komma av sig självt~

Kärleken till regnet~

Publicerad 2013-04-19 10:41:53 i Allmänt

Igår.
Det smattrade mot rutan, andan i halsen, ont i huvudet - lite för mycket stress. Jag försov mig, kom inte i tid fast jag borde ha hunnit om tåget inte stannat upp för länge vid centralen och om tvärbanechauffören inte varit dum och kört ifrån mig.
Var i skolan ett tag, såg alla som dagligen får mig att le och gav mig sedan av igen.
Plötsligt satt jag i en bil på väg till Tylösand och efter sex timmar av full tankegång och sjukligt mycket inspiration var jag framme.
Här sitter jag nu.
Efter en fantastisk bröllopsmiddag för mamma och pappa igår kväll och efter några underbara timmars sömn, ska jag snart bege mig iväg mot spaet för att ta mig en simtur innan min Ayurvedabehandling klockan två.
Sedan tänkte jag bege mig in mot Halmstad för att hälsa på Ashley på Bokia, ta en liten promenad och äventyra lite medan mina tankar får spinna lite själv.
 
Fick ju fantastiska idéer av att sitta i bilen halva dagen igår, så nu har jag påbörjat mitt tredje teatermanus som kommer att bli en succé. Det är redan bestämt!
Inspirationen flödar.
 
Skriver mer lite senare.
Till dess, take care~ 

Vemodet, skrivandet, musiken och lugnet~

Publicerad 2013-04-18 00:24:27 i Allmänt

Lite ledsen eftermiddag, ingen riktig förklaring till varför, men lite vemodig och så.
Dock ändrades sinnestillståndet då jag insåg, på vägen hem att jag glömt vart jag ska imorgon! Jag vet att min hjärna inte alltid hänger med i svängarna och att det har varit mycket den sista tiden, men hur jag kunde glömma att jag imorgon ska sätta mig i bilen (efter första lektionen, måste få krama på min underbara klass. Även om jag bara är borta två dagar extra...) och ge mig av till Tylösand Hotell. Per Gessles hotell, närmare bestämt - vilket också råkar vara ett förstklassigt spa med mindre än hundra meter till havet, för att bara skriva, ta det lugnt och reflektera över allt som finns att reflektera kring.
 
Min käre far, journalisten och författaren Dag Öhrlund är orsaken till denna fantastiska långhelg då han dels ska hålla i en skrivarkurs som jag ska vara med på - man kan aldrig lära sig för mycket - och dels för att han firar tjugoettårig bröllopsdag med min fantastiska mor ♥ 
Tänk på hur mycket kärlek, hur många, dagar, timmar och minuter av kärlek det är... Blir alldeles glad av att tänka på hur länge mina föräldrar har älskat varandra.
 
Efter den här, något stressiga veckan, ska det i alla fall  bli skönt att slappna av med Ayurvedisk Aromamassage och promenader på stranden. Att få ägna åtminstone två hela dagar åt att bara skriva och inspireras känns så underbart.
För att vara ärlig, gillar jag ju dock "stressen" eller det höga tempot, samtidigt som jag vill att den här terminen aldrig ska ta slut. Sommarlov, ja, tack, underbart. Skiljas från klassen och skolan, nej, tack, inte riktigt lika underbart. Jag älskar dem, er, dem. Alldeles för mycket, om det nu är möjligt.

Blir så förvirrad av all tid hit och dit. Bara 56 dagar kvar till skolavslutningen nu. 56 dagar kvar till mitt sista sommarlov. 56 dagar kvar av mitt andra år. 56 dagar + ett sommarlov innan mitt sista år. 56 dagar + ett år tills det är dags att ge mig ut i livet. 56 dagar + ett år tills jag inte längre kan skylla på att jag är liten och gömma mig bakom mamma eller pappa - ja, inte för att jag gör det så ofta nu heller, men då är det verkligen för sent.
Jag blir så emotionell när jag lyssnar på pianomusik och regnljud, men det är så vackert och passar så fint till dofterna av det där knallorangea citrusljuset i mitt blåskimrande, glittriga rum.

Vemod blandas med lycka, som blandas med osäkerhet och rädsla, som i sin tur blandas med ett litet leende som växer. Allt ska bli bra. Jag ska lyckas, allt ska bli bra.
 
Tror att jag stänger mitt virtuella andrum för natten och sover ett par timmar så att jag orkar upp till skolan en stund. Sen är det ju sex timmars resa med bil, rooooooadtrip ♥
 
Sov sött, alla vackra, dröm sött~
 
 

Drömlik, lycklig, orden tappar mig och jag tappar orden...

Publicerad 2013-04-17 01:05:17 i Allmänt

Våga Drömma. "Dröm, Drömmare, Dröm".
Det kändes lite lustigt att tänka tanken på att det här kanske aldrig skulle ha hänt om vår förra idé i höstas inte hade fått så "dålig" respons.
Den tjugonde november, 2012, det var då det vände. Såhär lyder Våga Drömmas statusuppdatering på facebook:
 
 
"På fyrtionio minuter har Våga Drömma tagit en radikal vändning av olika skäl som dålig respons och brist på sponsring. 
Vi kommer inte längre att sträva efter att utveckla en produkt utan vi kommer istället att sätta upp en föreställning i mitten på april. Information kommer att uppdateras så småningom.

Dröm vidare ♥"
 

Efter den dagen har fyra och en halv månads hårt arbete med färdigställande av manus, sponsringsletande, lokaljakt, försäljning av biljetter, marknadsföring, repetitioner, röstanalyser, sånginspelningar, fler repetitioner, SWAT-analyser, rollövningar och ännu mer följt.
Det har varit kul. Det roligaste och mest givande projektet jag arbetat med. Rasmus har varit en fantastisk medskådespelare, kompanjon, arbetskamrat, vän och framför allt stjärna.
"Dröm, Drömmare, Dröm" har gett mig mer än vad jag först trodde att det skulle göra, och ännu viktigare - det kom ännu mer folk än vad jag och kanske Rasmus också, någonsin förväntade oss.
Jag har varit nervös förut, inför andra framträdanden och föreställningar - men idag bultade hjärtat värre än det har gjort tidigare. Kanske för att jag dramatiskt nog tänkte att den här föreställningen hade chansen att förändra min framtid. Ja, jag menar - om jag nu ska lyckas som manusförfattare - kändes det viktigt att det första framförda manuskriptet hade en mening och gav en lyckad reaktion.
Jag behövde inte oroa mig och jag ser lyckligt fram emot nästa egna föreställning och det där, hårt, bultande hjärtat.
 
Jag vet att jag borde sova, ska upp om fem timmar, men det är faktiskt svårt.
När allt var ihopplockat, kände jag två starka känslor som slogs inombords. Lyckan över att allt gick som det skulle, stående ovationer, lovord, applåder, blommor som får mungiporna att dras uppåt ett par centimeter... Och sorgen över att det nu är slut. 
Det har varit som att uppfostra ett barn, för att dra en absurd förklaring eller paralell, som Tricia troligtvis skulle ha gjort. Det är dags att låta barnet stå på egna ben och se det gå sina egna vägar, okejnukännerjagattjagdrarivägmeddenhärmärkligaparalellen.
 
 
Slutsats:
Troligtvis det absolut roligaste jag gjort.
Tack ALLA som stöttat mig och Rasmus i det här projektet, både virtuellt och verbalt och med sponsring och rådgivning. Det har varit guld, det har fört projektet framåt och gjort det möjligt...
Jag är rörd och borde absolut ha slut på ord vid det här laget.
 
När vi kom ut ur Kulturamahuset, lyste bara en enda stjärna och månen. Himlen hade väl gett stjärnorna ledigt så att vi kunde få lysa ett par minuter till. Det gjorde vi. Det förtjänade vi.
Jag är stolt, jag är stark, jag är odödlig.
För när jag sen, efter att ha suttit på tåget och filosoferat i min nattskjorta, promenerade hem i aprilnatten - såg jag stjärnorna lysa igen och de var många.
Finns det många chanser kvar?

Ja! 
 
Sov sött, prinsar och prinsessor, kungar och drottningar, älskvärda ting~ 
I natt är lyckan en lyxvara jag får ta del av hur mycket jag vill.
Så jag ska sova gott och drömma sött, om än lite.
Godnatt. Dröm, drömmare, dröm.

Med prinsesskronan ovanför mitt huvud~

Publicerad 2013-04-15 01:35:29 i Allmänt

Längtar efter att få gå barfota, efter att kunna sitta i någon park en försommarkväll och dricka sockerdricka ur glasflaska med skrattande vänner.
 
Klockan har slagit över tolv nu, så tekniskt sätt är det föreställning imorgon, även om idag inte ens har börjat på riktigt. Repetition om ett par timmar bara.
Det är lugnt, har pluggat manus som en dåre idag, igår, idag. Jag kan inte riktigt avgöra om det fortfarande är idag eller om det är igår. Jag och tid, vi är sällan vänner.
 
Stiftelsen fyller rummet, WeHeartIt-bilder får ögonen att le och mina ljusslingor lyser upp stjärnorna i taket.
Jag borde verkligen sova, men just nu känns det hopplöst. Alldeles för mycket tankar i huvudet och alldeles för mycket som stör.
 
http://www.youtube.com/watch?v=t1Oin4lHlXU
 
Känner mig glad över att det är sommarlov snart, bara 57 dagar kvar, böckerna börjar läggas på hög för att jag inte hinner med att läsa dem och ännu värre är att jag skulle behöva en hel bokhylla till då de ligger på hög framför den jag redan har. Men tolv-tretton kvadratmeter är liiiiite svårt att hushålla med ibland. Särskilt när man heter Isabell och har smak för det mesta som finns och att samla på allt från badankor, till klockor, prinsesskronor, dockor, hattar och annat krimskrams.
Men jag älskar det här rummet lite för mycket för att ens tänka tanken på att jag en dag ska lämna det för ett annat. 
Tidigare idag när jag skulle pyssla med breven och bad min syster om hjälp föreslog hon att vi skulle gå ner och sätta oss vid köksbordet. Ett förslag som jag prompt avslog med motivationen att jag vill att kreativiteten stannar i mitt rum - mitt eget kosmos, Min egen Vintergata.
 
Jag har nu två prinsesskronor som hänger över min gardinstång, en liten tiara som sitter på en av mina stora badankor och en pytteliten tiara som ligger i min bokhylla bland alla mina sagor för att påminna mig om vem jag är och vad jag kommer ifrån.
 
Låt mig krypa ut i rymden och sväva fritt, om så bara för ett par minuter~ 
 
Nu ska jag nog låta den här vemodiga söndagen få sitt slut så att jag kan vakna upp till en gladare måndag.
Ge mig solsken, annars orkar jag inte.
Sov sött, prinsar och prinsessor~ 
 

Kaffe, drömmar, vemod och söndag~

Publicerad 2013-04-14 17:26:29 i Allmänt

Jag försvann inte, jag slutade inte blogga.
Det blev bara en liten paus för att jag tappade orden.
 
Jag har inte börjat dricka kaffe än, nej. Tyvärr. Sorry. Mamma frågade häromdan när jag tänkte växa upp och börja dricka kaffe. Jag svarade att jag kommer att bli en sån där rebellisk författare som dricker varm choklad istället för kaffe, alkoholfritt vin eller smultronsoda istället för rödvin och som lyssnar på Rosa Helikopter istället för Schubert.
It's just det kind of girl I am.
Men jag har tvättat mina händer med kaffe. Ja, eller, varm kaffesump. Tro det eller ej, det är faktiskt otroligt bra för huden och den mjukar upp dina händer så att det känns som bebishud.
Därav kaffetiteln.
 
Det har varit en speciell vecka och idag är en lite vemodig dag som avslut på den.
Jag försökte desperat rafsa ihop dikter till poesifinalen igår under hela förra veckan, det blev två dikter varav en började med raden "Det är ditt fel att inget går som det ska."
Jag förlorade. Eller ja, att komma på sjätte plats av totalt trettiotvå tävlande från början kanske inte är helt värdelöst, men just nu känns det så. Två platser från SM-laget, det känns bara för bittert. Det är fjärde gången som jag snubblar på mållinjen nu, så jag börjar fundera över att hålla min poesi för mig själv och dem den avser i fortsättningen.
Jag klarade inte av väntan på Idol-auditionen i lördags heller. I fredags var jag på en fantastisk middag för att fira en vän som fyllt år och därefter, runt elva mötte jag upp Ina för att åka till Globen och börja köa. Det var svinkallt, bilmätaren senare kom att visa 2-3 plusgrader. Det var bara sex personer där när vi kom dit och det duggregnade. Jag som ändå brukar vara någorlunda stark och tuff gav upp efter fyra timmar, framför allt av den orsaken att föreställningen har premiär på tisdag och att det vore lagom kul att spendera min första egna premiär någonsin med att hosta sönder mig själv eller feberfrossa.
Så kring halv två ringde min fantastiska pappa och frågade om jag ville komma hem. Jag förklarade att jag kunde ta tåget, att det inte var så långt men han insisterade på att få hämta mig. Så en halvtimme senare satt jag i bilen med min underbara mamma och min fantastiska pappa på väg hem där jag fick krypa ner i min varma säng. Underbar känsla.
 
Nu sitter jag med kuvert, pennor, brev och stjärnor över hela mitt sovrumsgolv och lyssnar på Hand Covers Bruise i skenet av mina ljusslingor. Det är föreställning i övermorgon och även om jag är glad, är jag också ledsen. För nu ska det ta slut. Efter i övermorgon, är Dröm, Drömmare, Dröm över och slut.
 
Idag är en lite vemodig söndag.
Idag kräver lite sorglig musik.
Men imorgon ska jag vara glad och på tisdag, ännu gladare.
 
Det är det som jag älskar med söndagar. Jag har varit klädd i hjärtan, hela, långa dagen...♥ 
 
Klottrar ner något mer här sen.
Tills dess, var lyckliga~

Ibland rusar tiden förbi, då gäller det att slita åt sig stafettstaven i farten~

Publicerad 2013-04-09 00:51:00 i Allmänt

Ibland vet man bara inte varför.
Vad menar jag med det?
Jo, ibland vet man inte varför saker går som de går eller varför det blir som det blir.
I förra veckan, när jag satt och skrattade åt absurd humor uppe i Gävle fick jag ett sms som löd "Uno död. Läs min blogg." från pappa.
Jag ville skämmas lite som inte funderat över Uno och hans mående alls under det senaste året.
Att förklara vem någon är, speciellt någon som levt ett så långt liv som Uno gjorde, med bara ett par ord är inte lätt - men jag ger det ett försök med att säga, Uno var en man som gick sina egna vägar.
Han gjorde vad han trodde på, skrev om det han tyckte var viktigt och brydde sig om de människor omkring honom som visade samma engagemang för sina områden som han visade för sitt.
Likt många andra, var han också en man full av sorg efter att ha mist en dotter, något som var en av orsakerna till att han sakta blev lite mer ensam för varje år som gick och en av orsakerna till att livslusten inte längre sken lika starkt.

Det har legat många funderingar kring döden hos mig idag, av flera orsaker. Som liten var jag alltid fruktansvärt rädd för döden. Det höll mig vaken om nätterna och många gånger satt jag och grät i trappan för att mamma eller pappa skulle komma och tala om för mig att det inte var något farligt med döden. Att det är naturligt.

Åren har gått och jag är inte liten längre. Döden är inte längre en rädsla hos mig, men fortfarande en farhåga. Den filosofiska frågan som slår mig är, kan en farhåga vara en farhåga utan att vara en rädsla samtidigt?
I vilket fall som helst, ser jag döden som något naturligt men även i många fall orättvist.

Men å andra sidan, vem sa någonsin att livet är rättvist?
Nu svamlar jag i virtuell form igen, låt mig avsluta någorlunda vettigt.

På fredag är det begravning i Sollentuna kyrka, för en man som lärde mig en del om livet, en del om sorg och en del om hur man borde leva för att vara lycklig.
Det är årets andra begravning jag går på. Det är det tredje dödsfallet i år för någon som haft betydelse i mitt liv. Alla män, en gång glada, lyckliga, älskande män.
Livet är allt bra märkligt och tiden bara rusar förbi.
Funderingarna tar inte slut där.
Vad köper man för en blomma, till en man som inte längre är med oss?

Jag vill stanna uppe hela natten och skratta tills jag får se solen le tillbaka~

Publicerad 2013-04-08 00:39:07 i Allmänt

Ligger och tittar på Torka Aldrig Tårar Utan Handskar del 2 och minns direkt när jag såg det första gången. Det är så vackert, så fint, så fullt av kärlek och jag bara älskar den. Både serien och första boken.
Det är nog första gången jag sett en serie som levt upp till mina förväntningar efter boken.
Är fullt medveten om vad klockan är och att de flesta skulle säga att det är sent, men jag börjar inte förrän 13:00 imorgon och är därmed sugen på att dra igång del 3 när jag sett färdigt 2:an...
 
 
Efter gymmet, idag också, blev det liiiiite småshopping såhär inför våren. En rosa scarf, lite hårnålar och ett par fina tights.
Saltvattensprayen kändes bara så frestande när texten "Mermaid look" blev synlig för mig.
Hallå, vem vill inte se ut som en sjöjungfru?
Brände 940 kalorier på gymmet igår och idag var jag 20 kalorier från mitt superrekord (1400 kalorier) när Crosstrainern var av och displayen visade "Crosstrainer out of order, contact technical support immediately!". Jag blev småbitter då. Hade ju tänkt ta bild på det fantastiska resultatet. Well, well, ni får lita på mitt ord och så får jag göra om det i veckan som kommer.
Det är sista veckan innan föreställningen nu. Det känns bra. Jag känner mig glad, men samtidigt känns det sorgligt att något jag/vi jobbat med så otroligt länge och haft så kul med, snart ska ta slut.
Låt oss fokusera på det positiva så länge, jag får sörja det sen. När det faktiskt är över, haha!
 
Nu ska jag ägna mig åt Benjamin och Rasmus, i Torka Aldrig Tårar Utan Handskar.
Sen får vi se, om det är solen som ler åt mig imorgon, eller om det är du.
Jag hoppas på dig.
Godnatt, mitt solsken~

Nu har jag tappat kollen på alla veckans dagar igen~

Publicerad 2013-04-07 01:40:00 i Allmänt

Pappa köpte godis till mig idag. Kände mig lite liten igen som fick lördagsgodis ♥
Sitter i mitt blåskimrande, citrusdoftande, mysiga rum och har precis börjat se om Torka Aldrig Tårar Utan Handskar. Fick ju bok nummer 2, Sjukdomen av min syster i artonårspresent som hon beställde från CDON idag, så den bör vara här på tisdag-onsdag så att jag kan läsa fortsättningen. Mys~
För övrigt köpte jag mig fyra Femman-lotter idag, i hopp om att få någon slant. Vann tio spänn på en lott, så nu velar jag huruvida jag ska köpa två nya eller hämta ut en guldpeng. Vilket I-landsproblem.
 
 
Snart är lovet slut. Efter imorgon är lovet slut och då är det bara åtta dagar kvar till föreställningen. 
Oj, jag menar idag. Klockan är visst halv två på natten... Igen. Jag måste sluta vända på dygnet såhär.
Lite småstressigt, men det ska nog gå det också. Sex dagar kvar till Idol-audition och Poesifinalen.
Hur ska jag få tiden att räcka till.
Försöker låta bli att stressa upp mig själv bara, så ska det med all säkerhet gå bra.
 
Bubbla upp, dunsta, flyg så långt du kan.
Innan du faller~
 
 
 

Florida Forever, ta mig tillbaka~

Publicerad 2013-04-06 12:14:21 i Allmänt

Det är bara sextionio dagar kvar nu.
Till Florida alltså. Att inte ha varit hemma på ett år, känns lika märkligt varje gång jag tänker på det.
Är så sugen på att åka tillbaka till Disneyland och Animal Kingdom i år igen, men jag hinner inte ta körkort innan sommaren och jag tvivlar på att mamma och pappa orkar en vända till i år.
I samma sekund som vi klev in genom grindarna till både Magic Kingdom och dagen därpå, Animal Kingdrom - var jag fem år igen och sprang omkring likt en flicka som var hög på livet.
A one-woman-circus, that would be me.
 
Minnie and I, 2012 ♥

Jag saknar också Peggy, Paul, Hazel, Deborah som flyttar till Florida från Las Vegas i sommar och som vi kommer att se betydligt mer av i framtiden. Jag saknar Anneli, som kommer hela vägen från Vegas för att vara med oss i solen i år igen, jag saknar Ray, Gail och alla glada pensionärer på The Moose och The Elks där vi hjälper till att utfodra hemlösa varenda år.
Jag saknar soluppgången över kanalen när hela himlen är rosa, lila och orange och det speglas i sötvattnet. Jag saknar Micheals och driva omkring som den hobbynörd jag är och spendera alldeles för mycket pengar på saker jag kanske, egentligen inte behöver. Jag vill köpa fler kaffekoppar formade som hattar och Mike Wasowski och jag vill absolut dricka den där sjukligt goda jordgubbssmoothien på Orange Julius efter att redan ha druckit en Blue Raspberry- eller Coca Cola-ICEE i FoodCourten på Edison Mall.
Jag vill äta spontanfrukost på Denny's för att det är tradition, köpa alldeles för många skrivblock på Walmart bara för att de är så fina, jag vill le åt att Broadway Palm Dinner Theatre överträffar sig själv ännu ett år och jag vill hitta ännu en rolig T-shirt med knäpp text på Target att ta med mig hem - om så bara för att träna i.
Jag saknar att vinka av pappa när han ska ut på reportage och rusa iväg till datorn för att desina pizzor på Domino's hemsida som levereras tjugo minuter senare.
 
Det är bara sextionio dagar kvar nu.
I år är visserligen första året som jag kommer att ha en massa fina vänner här hemma att sakna när jag är borta så länge, men jag är så lycklig. Jag får åka hem och mina vänner finns kvar när jag kommer tillbaka hit.
 
Planet, juni, sommarlov, fjortonde, kärlek, saknader, flyga, sväva, världen - livet.
Sommar, kom hit nu ♥ 

Livet är förbannat märkligt. Kanske är det därför jag älskar det så mycket?

Publicerad 2013-04-06 02:48:10 i Allmänt

Ligger och ler till bilder av rymden, till toner av Bright Eyes, First Day of My Life och funderar över alla möjligheter. Jag kämpar med att få koll på all inspiration, alla tankar och alla drömmar - så att jag faktiskt kan få ner det på papper och göra något användbart vackert av det.
Det är idag exakt en vecka till min Idolaudition och till poesifinalen för Huddingelaget som ska ta ut fyra finalister till SverigeMästerskapen. Det känns smånervöst, men jag vet att Angelina kommer och tittar och håller tummarna.
Har hur mycket material som helst. I mitt huvud. Där det inte gör någon nytta, då jag inom de närmsta timmarna kommer att glömma vartenda ord om jag inte skriver ner det.
 
(Tagen från www.weheartit.com)
 
För någon vecka sen stannade jag upp vid en bild på nätet där texten löd "One year ago, you wouldn't have pictured your life the way it is now." och det är så sjukligt sant att jag blev mörkrädd.
Hela jag är en annan människa. Pappa säger också det och det har gått så otroligt fort.
Tvåan, nu under gymnasietiden, har verkligen varit mitt bästa skolår och jag känner på mig att hela 2013 är mitt år. Jag har aldrig varit så lycklig som nu, mått så bra som nu, känt mig så obekymrad som nu.
Jag har aldrig haft så många fantastiska vänner som nu, aldrig så många fina middagar och djupa, glada, samtal om livet som nu.
Jag oroar mig, som vanligt, för jag är ju som jag är. Men innerst inne, vet jag att det löser sig. Allt kommer att lösa sig. En ny attityd som uppstått under det här skolåret.
Allt löser sig. Så småningom.
 
Allting bara händer runt omkring mig, men samtidigt är jag i det...
Åh vad djup och filosofisk jag verkar.
Neh, klockan är tusen gånger för mycket.
Go find Narnia~

I mitt stjärnbeklädda underland~

Publicerad 2013-04-05 16:36:36 i Allmänt

Efter en halvlång resa med buss, promenad, tåg, mera tåg, buss och promenad är jag nu tillbaka i min lilla Stockholmsförort. Om det nu räknas som förort, jag har ingen koll... 
Stjärnorna i taket lyser då jag till min egen fasa upptäckt att jag varit en miljöbov (igen) som låtit min blåa ledlamp-slinga lysa under hela min frånvaro. Den drar visserligen bara 0,6 watt, men ändå. Jag måste bli bättre på att komma ihåg sånt, även om min invändiga stjärnhimmel är otroligt inbjudande.
Sängen är bäddad också. Väldigt skönt att komma hem till ett mycket mer städat rum än vanligt. Jag ska kämpa för att inte låta min inre bohem förstöra ordningen nu.
Det luktar fortfarande Citrus Fruit Punch i rummet och jag, lite trött efter de senaste två dygnen med aningen för lite sömn, tycker att det känns fridfullt och tyst att vara hemma.
Min nya stjärnfilt som jag fick av min underbara syster i artonårspresent förrförra veckan ligger utsträckt över sängen också och jag bara längtar efter att gosa ner mig med den i natt.
 
(Tagen från www.weheartit.com)
 
Jag valde att hoppa över UNF-arenlägret då jag verkligen, med all inspiration i mitt huvud, kan behöva skriva de sista lediga dagarna innan skolan börjar igen. 
Rasmus har dessutom uppmuntrat mig till att sätta upp en föreställning med ett manus som jag på fullaste allvar tänkt avvisa och lägga på hyllan. Men det är faktiskt ganska fint, sorgligt, men fint, så till hösten när det är dags för projektarbete - finns chansen att auditionlappar för föreställningen "Hej, mitt namn är kärlek." sitter uppe här och var. Om jag inte bestämmer mig för att skriva något annat, men jag är faktiskt lite peppad på den här historien nu.
Tack Rasmus, det här kan faktiskt bli bra.
 
Ja, det var uppdateringen för nu.
Systramin är klar med mina elevkårsaffischer, så senare åker det upp information över facebook och efter det ska hon hjälpa mig att sätta ihop en vettig bloggdesign eftersom jag är värdelös på sånt.
 
Mys på, om några timmar börjar Let's Dance.
Dansa iväg och dröm~

Finns det lyckliga slut på sorgliga sagor..?

Publicerad 2013-04-05 03:12:00 i Allmänt

Ja, finns det lyckliga slut på sorgliga sagor?
Det var en rad som stack ut när jag läste igenom en av mina gamla dikter idag. En rad som jag även funderade på sent, natten till igår när jag satt och grät till Moulin Rouge. Jag som aldrig gråter till film.
Jag menar, kan en sorglig saga ha ett lyckligt slut och fortfarande vara en sorglig saga?
 
(Tagen från www.weheartit.com)
 
Mina nattliga funderingar lär nog aldrig ta slut. Har ni tråkigt, logga in här, så har ni mängder av lustiga och ibland till och med vettiga tankar och åsikter att fundera över.
Min vistelse i Gävle blev förlängd, så jag åker hem senare idag istället.
Inte för att jag är hemma särskilt länge då jag i princip bara ska hem, packa om och dra vidare till Häggvik på UNFaren-läger. Nåväl, det är i alla fall inte så långt hemifrån till skillnad från här.
 
Det kommer kännas tråkigt att åka hem dock. Det har varit så fint att vara här.
Repetitionerna artar sig ordentligt nu och med mindre än två veckor kvar till premiären, kan jag nästan lova ändå att det kommer att bli en magisk kväll. Publikhemlisen är nästan klar. Sånginspelningar, rollanalyser, nyuppbyggt bokningssystem (då det förra kraschade, suck.), utskickande av biljetter och det är bara det obligatoriska, praktiska som vi var tvungna att sköta.
För övrigt har vi ägnat oss åt alldeles för mycket film, alldeles för lite sömn, alldeles för mycket skratt och ett par tårar till både Finding Neverland och Moulin Rouge. Det har varit en fin vistelse i Gävle och jag kommer förhoppningsvis tillbaka fler gånger.
 
Det är säkert kallt ute nu. Men det är vår. Ännu mer i Stockholm, men det är vår här med.
Lyckan inom mig stiger lite mer för varje dag och det känns att mungiporna lyftes upp ur sin vinterdepression också. Glädjen är total, min kreativitet är tillbaka från semestern och växer sig lite större.
Ska nog ta och försöka sova ett par timmar. Har ju ett tåg att passa sen och en hel dag att försöka överleva.
 
Sov sött nattugglor,
Om det finns några såna som läser här.
Gå och lägg er.
Hänge er åt drömmarna~

Gävle, Norrland, Sverige, Världen~

Publicerad 2013-04-04 15:08:27 i Allmänt

Vi jobbar på för fullt med föreställningsrep, rollanalyser, publikhemligheter, sångövningar och klämmer in alldeles för många filmer och några droppar kultur däremellan. För att inte tala om god mat, trevliga samtal och tankar om livet.
Ibland behövs det inte så mycket för att vara glad.

Fortsätt le,
Så hörs vi sen~

Bitterhet, glasbitar, choklad och Italienare~

Publicerad 2013-04-03 13:03:00 i Allmänt

Sitter på Uppsala station efter att ha varit och köpt amerikanska Railtrip-kakor åt oss. Vi gick förbi ett tak där det hängde jättestora prismor i taket, en chokladbutik och en restaurang med glada Italienare, så nu tänker jag definiera Uppsala med de tre orden.
Eftersom resan sker med tåg kom vi fram till att det inte kan vara en roadtrip utan en railtrip!
Den bittra nyheten är att tåget är inställt och att jag nu kommer en timme senare till Gävle än planerat. 
Men men, Niki och jag hänger i solen en timme, så det är lugnt!
 
So looooong. For now~

På resande fot~

Publicerad 2013-04-03 12:02:00 i Allmänt

Det låter så exotiskt när någon säger så. "Jag är på resande fot." Blir automatiskt för mig en bild av någon på safari i Afrikas regnskog, haha!
Tyvärr, kanske (?), är jag inte på väg till Afrikas regnskogar utan till Gävle. Något mer svenskt, men det kan ju vara exotiskt ändå! Vad vet jag? Jag har, mig veterligen, aldrig varit i Gävle förut, så det blir en upplevelse i sig.
Jag har, enligt min uppfostran, alldeles för mycket packning, då jag enligt planerna åker hem igen imorgon.
 
Nåja, jag är i alla fall beredd om någon på vägen skulle kidnappa mig och föra mig någon annanstans
 
Det var uppdateringen för nu.
Ska köra lite Glee Cast-covers i öronen på tåget till Uppsala som kom nu!
Simma lugnt~

Inspiration, poesi, vackra toner och en nästan färdigpackad väska~

Publicerad 2013-04-03 00:52:50 i Allmänt

Nu är jag hemma igen.
Det var en fin kväll med fantastiska dikter och många talanger. Enligt mig vann rätt personer som gick vidare till Semi för Södermalms Poetry Slam-lag 2013.
Hur mycket inspiration som helst dök upp i huvudet på mig och spökar fortfarande runt för att bilda meningar och dikter. Ge mig mer tid! Min räcker inte till!
Klockan är alldeles för mycket redan och jag borde verkligen sova då jag ska upp och åka till Gävle imorgon. Ska möta Niki i Uppsala vid halv ett-tiden och måste därför gå upp runt nio. Drömmare som jag har ingen vettig dygnsrytm och det är något jag lär få leva med resten av mitt liv. Ibland älskar jag det, ibland hatar jag det. Hatkärlek.
"Walking Home" med Danny Elfman spelas om och om igen på låg och mysig volym. Jag har släckt alla lampor, så det enda ljus jag har över mig är det från den blåa ljusslingan i taket. Mitt rum, mitt eget lilla underland.
Väskan är nästan färdigpackad i alla fall. Mitt golv är nästan blåst. Och jag börjar nästan bli lite trött.
Många nästan, men sån kan jag vara ibland.
Nu svamlar jag i virtuell form.
Det ska jag lägga av med.
Min glädje gör sig påmind och det kittlar lite på insidan. Särskilt när "Walking Home" övergår i "Simple" och jag ler lite busigt och midnattslyckligt.
 
(Tagen från www.weheartit.com)
 
Låt mig packa färdigt.
Jag ska inte glömma manuset.
Jag kan ju replikerna nu. Men för säkerhets skull. 
För säkerhets skull.
Sov nu sött, ni nattugglor, prinsar och prinsessor~ 

Poetjävel~

Publicerad 2013-04-02 18:01:12 i Allmänt

Snart dags att ge sig av till Stampen på Södermalm då det är Söderlagets sista uttagning till semifinal i poesi. 190 pers anmälda på evenemanget och det ska bli intressant att kolla in motståndet. Alltid intressant att lyssna på andra poeter. Lyssnar fortfarande på olika soundtrack från "Silver Linings Playbook" och mitt rum luktar ännu mer citron än förut. Huvudet är fullt av ord och nu, nu ger jag mig av. På med de lite för gröna kängorna och ut i världen. Ja, eller i alla fall ut mot Söder.

Stiftelsen, polisen, pappa och en limegrön sportbag~

Publicerad 2013-04-02 12:56:48 i Allmänt

Har en massa vackra, mysiga cirkusord som studsar omkring inne i huvudet. Som den poetjävel jag är, väntar jag bara på att de ska bilda meningar så att jag kan skriva ner dem och använda dem för semifinalen, uttagningen till poesi-SM som jag ska tävla i nästnästa helg.
Stiftelsens mysiga toner fyller mitt numera, betydligt mer städade sovrum. Eller ja... Städat och städat, man ser mitt golv. Ska bara städa bort liiiite mer saker.
Det luktar Citrus Fruit Punch ur ett doftljus jag bytte till mig i Las Vegas i januari och det är fortfarande lov. Livet känns lite fint idag.
Pappa kom sent igår kväll och ville lägga fram ett förslag. Jag var övertygad om att han skulle be mig tvätta bilen, vet inte var tanken kom ifrån, men jag hade fel.
Eftersom min kära mor är upptagen och systra min ska umgås med en kompis hela dagen föreslog han att vi ska ge oss iväg till Polismuséet då det är tusen år sen vi var där.
Känner mig liten igen. "... Så kan vi gå och fika efter!" Åh, pappa. Hjärtan och kramar och pussar och sånt.
Sen ikväll, när jag kommer hem blir det till att packa då jag sticker upp till Gävle imorgon för "Dröm, Drömmare, Dröm"-repetition med Rasmus. Premiär om exakt två veckor idag. Så pepp och stressad på samma gång. 
Vi ska ägna oss åt både röst, sång- och regirepetitioner men även fixa det hemliga "extramaterialet" för publiken.
Det ska bli fint. En föreställning, en kväll att minnas.
Min andra egenskrivna föreställning, min första föreställning som vi sätter upp.
Det känns som om mitt hjärta är fullt av såpbubblor och socker.

Om elva dagar är det audition till Idol, uttagning till poesi-SM för Huddingelaget och firande av Kevin då han fyller år. Stressig och underbar dag. Jag bara vet det redan nu.
 
Nu ljuder soundtracket från "Silver Linings Playbook", vilket för övrigt var en fantastisk film. Måste se den igen. Var alldeles lycklig i flera dagar efter att jag sett den.
Ska springa iväg och duscha så att jag hinner ta ut den där kvalitetstiden med min far.
 
Skriver mer senare~
Ta hand om er.
 
 

Mozart, hundpromenad, städning och tankar om framtiden~

Publicerad 2013-04-02 00:49:31 i Allmänt

 
Jag vet att jag är rätt duktig på att älta det här med framtiden just nu, men det är helt enkelt ett ämne som ömsom stör mig, ömsom peppar mig.
Det beror helt och hållet på vilken dag och vilken tid på dygnet det är.
Har på fullaste allvar, ger mina vänner chansen att skratta, börjat försöka få ordning ordentligt på mitt rum idag.
Jag har bestämt mig för att det ska få bli lite ordning i kaoset nu och att jag inte ska behöva organisera min garderob mer innan jag flyttar hemifrån (när det nu än må bli) och därför fäste jag den här lappen längst in över ett hyllplan. Det blir en kul överaskning den dagen då jag faktiskt ska packa ihop mina saker och resa vidare.
"Så det är dags att flytta nu? Lycka till. Lev."
Städningen var bara en del ur min mycket udda måndagstitel.
Med Mozart menade jag att jag fått mig dagens kultur då jag spenderat två timmar och femtiofyra minuter åt att se filmen "Amadeus", historien om Mozart.
Den var tragisk, kulturell, vacker, sorglig, fin och otroligt bra filmad.
 
Jag har också varit ansvarig för hundpromenaderna under dagen.
Jag var ute i morse, i morgonsolen och trampade sönder all is med pappas alldeles för stora gummistövlar.
Jag var ute i eftermiddags och trampade i vattenpölarna med pappas alldeles för stora gummistövlar och för en stund sedan tog jag dagens sista runda ut i midnattsmörkret och trampade lite i den snöblandade leran med pappas alldeles för stora gummistövlar.
 
Våren är på väg nu, den kommer med stormsteg. För varje dag som går, tycker jag att tiden går fortare och fortare.
Våren får gärna komma fortare för mig, men det där framtidståget känns fortfarande skrämmande.
Herregud, jag måste verkligen släppa mina rädslor. Det blir spännande. Det blir spännande. Det bara måste bli spännande.
 
Nu ska jag återgå till min städning, min kreativitet och mina förvånansvärt löjliga framtidsnojor.
Kanske skriver jag några rader till senare.
Annars, sov gott prinsar och prinsessor.
Må älvstoftet svepa er mot drömmarnas land~

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela