stardustchild.blogg.se

Ett snällt tåg och en framtid som väntar~

Publicerad 2014-05-24 10:11:12 i Allmänt

Nu är jag ombord, för första gången i kupé, på Snälltåget mot mitt älskade Malmö.
Lillasyster Snuffelin bjöd på frukost på Espresso House med min favoritmacka och min livsdrog Snapple innan hon gjorde den dramatiska klassikerscenen och sprang bredvid tåget när det avgick medans hon vinkade.
Älskade unge, du är helt knasig i huvudet.
 
Fin morgon-dubbel-selfie på systrarna Bus~♥
 
 
Sixten är på plats och är glad över att få åka tåg igen. Han var ju med mig när jag skulle åka ner och föreläsa i Göteborg för två år sedan. I ryggsäcken har han Herr Karró och i väskan har jag Ior. Att resa ensam är fantastiskt, men inte helt ensam ;)
 
I och med att knappt fyra timmars sömn inte riktigt känns som en lika bra idé såhär i efterhand, ska jag nog ta mig en lur, nu när jag ändå är i kupé och det finns utrymme till att sova på riktigt.
Innan jag vet ordet av kommer jag att ha nått södern!
Längtar till ikväll då Li och jag ska på teater och tills på måndag då vi beger oss mot Emporia. Jag ska leta stora legobitar i rätt färg på Hamley's.
 
(Bild tagen på Danmarks Hamley's i maj. Tyvärr hade de inte en åtta i limegrönt.)
 
Vi hörs mer senare, det är jag säker på.
Ta hand om er~ ♥
 

En tand rikare! Eller... Var det fattigare?

Publicerad 2014-05-24 01:53:15 i Allmänt

Det gick bra hos tandis. Bortsett från att jag lät skitfull när jag svarade i telefon då Kevin ringde mig och halva mitt ansikte såg ut som en hamsters och jag fortfarande var bedövad, var det inga problem.
Kände hur det knakade, men inte när han drog ut tanden. Jag fick med mig den, på begäran, i en liten plastburk. Kanske gör jag något läskigt smycke av den, kanske gömmer jag den någonstans så att någon om hundra år kan hitta den, skicka till ett labb och inse att tandjäveln är värd miljoner för att den tillhörde den berömda och legendariska författarinnan Isabell Alison Öhrlund.
Fick jag hybris? Jag skyller på min trötthet.
I denna stund är det inte ens 19 dagar kvar, utan bara 18. Studentklänningen hänger vackert i garderoben och efter att ha pratat en massa med Kevin idag, känns det lite bättre, trots allt. Kanske bör jag inte vara så orolig ändå?
 
Jag och Kevin i solen under Ormingekarnevalen där vi har jobbat idag med att blåsa upp ballonger, dela ut godis, donuts och förvandlat småbarn till fjärilar, drakar, monster och så vidare!
En ny känsla är den där då en femårig pojke som bett om att få ett monster du tecknat cirka femton gånger redan, målat i ansiktet och att efter att du gjort det, får höra ett uppriktigt, euforiskt tack medan han ser på dig med sina pyttesmå, vackra pojkögon. Mitt hjärta smälte lite.
Fint sällskap, fint väder och ett trevligt sätt att jobba på. Tackar än en gång AnnaCarin för erbjudandet då jag verkligen hade superkul och för att det var kul med ett extra ekonomiskt tillskott.
 
(Kevin ser mycket brunare ut än jag, men jag vill klarlägga att detta naturligtvis är en synvilla. Då jag faktiskt önskar att jag kunde bli sådär guldbrun istället för rosa ;__;)
 
I skrivande stund borde jag ha gått och lagt mig för längesedan, men jag måste packa klart då jag ska upp om cirka fyra och en halv timme för att göra mig i ordning. 
Jag och lillasyster åker in lite innan mitt tåg går för att äta sommarfrukost på centralen tillsammans då jag faktiskt ska vara borta lite längre den här gången. 
Ser fram emot att åka tåg igen och har längtat efter min slappna-av-helg, trots att det blir mycket intensivt tänkande inför antagningsprovet också.
Sixten får följa med mig, ni får se en bild imorgon om han inte tidigare synts till här. Min alligatorvän, med egen ryggsäck. Han är så fin ♥
 
Nej, nu får jag masa mig i säng, Snart, någon gång. Annars får jag sova på tåååååget.
Sedan möts jag av den Skånska ängeln som ska ta med mig på häxteater!

"Goodnight you princes of Maine, you kings of New England."

20 dagar, Thank God It's Friday on a Thursday och färdig med gymnasiet.

Publicerad 2014-05-23 00:45:00 i Allmänt

I förmiddag satte jag sista punkten i min slutuppsats för kursen Konstarterna och samhället, tillika den sista kompletteringen jag hade för att bli färdig med gymnasiet.
Jag är alltså, fullt redo att ta studenten och färdig med alla kurser förutom två - som pågår till sista dagarna innan studenten. Det känns märkligt. Igår när jag lämnade skolan, efter veckans tredje och sista lektion, sa jag "hejdå, vi ses nästa vecka!" till en av mina klasskamrater, men insåg först när jag gått därifrån att jag hade fel. Då jag är i Skåne under både måndagen och onsdagen, vilka är de enda dagarna jag fortfarande har lektioner på, kommer jag inte tillbaka till skolan igen förrän nästnästa måndag. Det känns märkligt.
 
Imorgon blir det i alla fall till att plocka ut en envis och ont anad visdomstand tidigt på morgonen, för att sedan ge mig av till Ormingekarnevalen för att dela ut ballonger och förvandla barn till clowner, hulkar, älvor och annat skoj.
Kevin bör akta sig för min pensel, då det finns en risk att jag övar på honom först, haha!
Jobba är roligt!
 
Idag skulle vi i klassen ha firat att det är just 20 dagar kvar till studenten, men då alla inte har hunnit lika långt som jag och blivit färdiga, fick alla ställa in. Därför drog jag med systramin till stan för middag tillsammans med henne istället. Detta som en liten förlängning på vår mysvecka med ChillBoxmys i Sollentuna Centrum igår~ ♥
 
Busephine med FROYOOOOO <-- Internskämt, då både hon och jag tycker att det ordet låter fruktansvärt roligt.
 
Innan restaurangen tog vi en sväng förbi farmor, då vi fick skjuts av far som skulle hämta några papper där på vägen, varpå jag smygfotade 70-talspappa från förr, då jag och Josephine skrattade så mycket åt hur hans min säger "Ser ni inte hur snygg jag är?" *Vink vink*
 
 
Därefter kom vi i alla fall iväg till restaurangen.
 
 
Strawberry Surprises, Mozzarella Sticks, varsin god amerikansk burgare och en mycket god Oreo Madness dessert. Ibland måste man få skämma bort sig själv, både med god mat och gott sällskap!
 

På promenaden hem från stationen tog vi en liten avstickare till gamla skolan och Kinagungan där jag lät Josephine flyga likt en fågel. Bilderna på mig var inte fullt lika charmiga, så jag skonar er från dem ;)
 
 
Med det sagt och uppdaterat hoppas jag att ni sover bättre än jag. Imorgon är en annan dag och tidigt på lördag morgon beger jag mig mot landet Söder och den skånska ängeln. Antagningsprov på tisdag - hur kommer det sig att tiden går så jäkla fort?
 
Dröm vackert, vi hörs snart igen~♥
 
 
 

Jag var så redo, då ställdes chansen in.

Publicerad 2014-05-20 00:20:23 i Allmänt

På onsdag, skulle Kulturamas första riktiga Spoken Word-festival äga rum, vilket jag var otroligt exalterad över. Ni som följt bloggen lite längre, vet ju att jag tidigare tävlat i Poetry Slam som också är lite som Spoken Word. Nu har jag inte tävlat sedan snubblandet på mållinjen i uttagningen inför de svenska poesimästerskapen i mars förra året och var faktiskt otroligt sugen och laddad inför tävling.
Men åter igen blir den missunnade konstformen lagd i skuggan. För få har anmält sitt intresse och sitt mod och därför läggs festivalidén ner.
Då jag verkligen såg fram emot att framföra mitt nyskrivna material, men nu inte får chansen att göra det, publicerar jag istället texten här.
Skriv gärna i kommentarerna vad ni tycker, all feedback är bra feedback!
 

Ta min jävla hand i din.

Jag ursäktar min franska, men ber inte om förlåtelse för jag har bara bett och bett och bett om förändring från en jävla Gud som inte finns och ursäkta att jag svär, men jag har bara önskat och önskat att det ska bli någon förändring för om världen fortsätter ligga upp och ner och tvn fortsätter visa barn som svälter och kräva pengar för att vi behöver laga trasiga människors hjärtan medan de fortsätter äta aspartan och annan skit som gör fiskar infertila och oss helt dumma i huvudet.

Det är nya tider nu, en korkad revolution som ständigt pågår i huvudet på flickor som jag som bara vill leva och leva och leva och andas tills det inte finns nån luft kvar i rummet. Jag vill hoppa från taket, hänga i repet, drunkna i vattnet – men jag vill inte dö.

Jag ber dig ta min jävla hand i din och visa mig att jag inte är ensam, visa att jag inte vaknat upp i det dunkla ljuset från en stad där alla slutat drömma. Berätta för mig, ja ljug om du så vill och säg att det här inte är slutet för cheesecakeglass, nakenkatter, bubblor, skrapsår, rullskridskor, sommarfräknar, magi och lycka. Ljug för mig och säg, vet du vad? Vi hoppar från taket tillsammans, vad kan hända? Vi kan ju inte dö, för du och jag, vi måste ligga och sväva i ett parallellt universum där olyckor och skit inte regerar och härskar.

Jag ber dig, ta min jävla hand i din och svär på att vi nu ska ner för gatan, springa, cykla, rulla fram likt barn som aldrig valt att växa upp utan bara tvingats.
Jag är fast i en vuxen kropp med ett sinne som gör alldeles för ont.

Jag ber dig, ta min jävla hand i din och bara skratta med mig åt allt vi kunde skratta åt som små, Ta min jävla hand i din och skrik det där vårskriket Ronja skrek, jag ber dig Ta min jävla hand i din och sjung ”You make me feel like a teenage dream” fast vi egentligen är barn som förväntas vara vuxna men ändå blir behandlade som barn.

Vi sitter fast i andra kroppar du och jag, men du förstår mig och jag ser dig.
Låt stjärnorna glittra, musik ljuda och gräset vara lika mjukt när vi faller i det, som när vi vandrar barfota genom livet i jakten på kärleken, lyckan och solen.
Jag ber dig en sista gång, Ta min jävla hand i din, så ska jag ta din vackra hand i min.

 

(Bild lånad från www.weheartit.com)
 
Godnatt mina ordälskande vänner, sov sött, dröm vackert~♥
 

Solen och, eh, har du kvittot kvar?

Publicerad 2014-05-18 10:21:44 i Allmänt

I ett gammalt sommarprat av John Ajvide Lindqvist som jag lyssnade på igår, pratade John om möjligheten och privilegiet att ge bort sig själv i present till en annan människa. Chansen att säga "Här får du mina känslor, min glädje och allt som är charmigt med mig - men, du får också mina sorger, mina skavanker och allt jag har i baggaget på köpet."
Han använde det i sammanhanget då han nämnde kärleken till sin fru.
Det fick mig att fundera över huruvida just jag är värd att ges bort i present, vilket väckte en sån där tanke hos mig. Hur det kan se ut på julaftnar och födelsedagar om någon inte är nöjd.
Så konklusionen blir... Om du får mig i present, säger du "Åh, tack, precis vad jag önskade mig!" eller säger du "Jag tror inte att hon är min storlek, har du kvittot kvar..?"
 
 Nu var det inte det jag skulle skriva egentligen, utan bara säga att jag kommer uppdatera bättre ikväll. För idag ska jag ägna mig åt precis samma aktivitet som igår. Trädgårdsarbete och pluggande.
Mor och far ska iväg på "Hundens dag" i Edsberg med lillebror Carl-Sigvard, lillasyster ska fika med kompisar och jag ska rycka ogräs så att gården ser lite presentabel ut inför studenten. 
Igår pratade jag också med vår underbara granne och adoptivfarmor Peggy i Florida som bara bubblar av excitement inför sin vistelse här i samband med min student.
När hon frågade om det var något hon kunde ta med sig från Florida till mig... Låt oss säga att min barnsliga sida än en gång tog fart och spärrade upp ögonen av lycka.
Det blir något att avnjuta på studentdagen helt enkelt.
 
Utöver det skrev jag klart två och en halv uppsats i natt då jag inte kunde sova - due to Fullmåne, vilket rubbar min dygnsrytm. Totalt har jag väl sovit sisådär 10 timmar sedan i fredags - inte att rekommendera, även om jag hanterar sömnbrist på ett okej sätt. 
Bara två och en halv uppsats kvar tills imorgon och ytterligare tre uppgifter i veckan som kommer nu.
Sen är jag fullkomligt färdig med gymnasiet uppgiftsmässigt. Förutom uppspelet av "I väntan på Godot" som vi ska hålla sista veckan på Kultur- och idéhistorian.
 
Men nu, mina vänner, ska barfotabarnet ge sig ut i solen och rensa ovälkommet gräs.
Vi hörs snart igen, ta hand om er tills dess~ ♥
 
 

Dysfunktionell alien som bör läsa fort och dö ung~

Publicerad 2014-05-16 22:56:17 i Allmänt

... Så skulle man kunna tolka min fars presenter till mig från London. 
Vi var och hämtade honom på Arlanda för en stund sen, det känns skönt att ha honom på samma gata igen.
En dagbok för att skriva upp sina egna dysfunktionaliteter kändes som ren kärlek. På allvar, utan ironi, särskilt i tanke på att jag köpt en likadan fast för folk med sömnproblem på Barnes&Noble för två år sen. Måste leta fram .den. 
Keep Calm Aliens Landing, Keep Calm and Carry on Writing och Keep Calm Alison - försöker min far på något vis symboliser att jag skulle vara lite impulsiv, äventyrlig och olugn?
 
 

Måste stolt få visa upp min fantasihörna då den städats för första gången på länge idag. Inser att det ser rätt belamrat ut för ett tråkigt öga, men misstänker också att det är få läsare med tråkiga ögon som hänger här! ;)
 
Utöver det så är det fredag, jag lekte lite med blommor och kameror igår, så här får ni en bild på mig med en blomma mitt i ansiktet. Artistiskt, estetiskt, svart och svårt!
Hela dagen har gått åt till att städa, organisera och framför allt slänga bort stora delar av mitt liv, vilket känns jätteskönt då det blir en mindre sak att göra när jag flyttar senare i år. Tuff dag, den här veckan har verkligen tärt på mig med all stress och annat runt omkring så att det känns som om jag går på nålar och hoppas på att ingen ska gå igenom foten så att jag sprängs.
Huvudvärken börjar bli olidlig och jag börjar lägga märke till att det går längre och längre tid mellan in- och utandningarna, så jag måste till och med tänka på att fortsätta existera just nu. 
Vad är det här för tillstånd?!
Finns det ingen medicin mot snart-utsprungna-stressade-ledsna-arga-estetstudenter-syndromet? Då jag är just en fattig student, kan jag inte betala så mycket, men i värsta fall kan han eller hon som har något mot sjukdomen få låna en av mina ankor. Kanske till och med få leka med mitt lego. Deal?
 
... Istället försöker jag tänka på att allting ska ordna sig och avnjuta min Pink Lemonade i stillhet tills det är dags för god middag och därefter - världens bästa uppfinning någonsin - Cheesecakeglass~ ♥
Ta hand om er, snart är det sommar.
Kanske hörs vi mer senare.

~Trailerdrottningen~

Publicerad 2014-05-16 01:37:35 i Allmänt

Ty en dag, skall hon sitta på en tron av dvd-fodral och höra filmmusiken från den levande orkestern med hon hyllas av publikens jubel och hör den välkända meningen, som sagts så många gånger. 
 
"And the Oscar goes to..."
 

Skämt åsido. Jag föll aldrig i säng efter Glee-avsnittet, jag skulle bara se om det fanns någon uppdatering på Youtube om The Fault In Our Stars-filmen, vilket det fanns och sedan var jag fast i min trailerfälla igen.
Ser jag en trailer på Youtube, hinner det fort bli femton och sexton och tjugofem på kort tid. 
Jag fattar inte att film inte stod som en självklarhet för mig fram tills för två månader sedan. Det är ju det här jag vill och ska hålla på med. Så fort jag skriver, ser jag det framför mig i filmsekvenser, så fort jag går någonstans med musik i lurarna är jag i en film - jag må ha korats till det mest passande för mig på studentskivan, Klassens Drömmare och när jag nu tänker tillbaka på min utstyrsel, förklarar det ännu bättre vilken filmdåre jag är.
Förhoppningsvis, om jag inte blir regissör för långfilmer, blir jag som Cameron Diaz karaktär i The Holiday som ägnar sitt liv åt att göra trailers för storfilmer.
Herregud vad jag vill komma igång med det riktiga äventyret. Jag lever fortfarande i nuet, men det riktiga äventyret börjar i augusti, oavsett vart ödet tar mig.
 
(Foto: Carina Cefa Öhrlund)
 
Någon gissade Indiana Jones, då temat var "När jag blir stor ska jag bli...", men poängen var äventyrare och jag är inte bara en äventyrare i själen, utan en äventyrare i livet.
 
Nu ska jag försöka sova på riktigt, då jag har en förmåga att ofrivilligt vända på min dygnsrytm då jag är född till att leva på natten. What to do, what to do?
Sov sött, igen.
/Stardustchild ♥
 

Om hundra år bryr jag mig inte, men det har inte gått hundra år än.

Publicerad 2014-05-15 23:53:00 i Allmänt

God kväll,
Det känns som om jag blivit dålig på hälsningsfraser här och bara gått rakt på sak. Jag ber om ursäkt, mitt vett tycks ha gått och gömt sig någonstans. Standardsvaret på "Hur är läget?" eller "Hur mår du?" har just nu blivit "Trött och sönderstressad", men det är okej, faktiskt, för det är bara en och en halv vecka kvar och jag vet att jag på något sätt kommer att klara det.
Idag har vi redovisat våra egeninspelade filmer på regin och jag har haft ett möte med mina NärCongruppledare, då jag på rekommendation bestämt mig för att ta en paus från att arrangera NärCon tills mina slutuppgifter- reflektioner- analyser- uppsatser och annat grejs är klart. Detta för att saker fortfarande ska bli gjorda och utförda trots min frånvaro.
Jag vill alltid få det till att jag är bäst på att hantera stress, men i samband med att jag är lite emotionellt efterbliven och samlar på mig känslor under lång tid istället för att utöva dem i rätt ögonblick - skiter det sig oftast ganska rejält. Ursäkta min franska.

Men tillvaron lyses upp av en stark mamma, min skånska ängel Li som redan nu gjort färdigt massa saker för min ankomst till Malmö om en och en halv vecka och skrivandet som faktiskt går bra. Jag unnar mig att glida in på det Worddokumentet mellan slutskrivningarna, ett par minuter i taget. Idag passerade jag 187 sidor och jag misstänker att boken och projektet Bakom Masken kommer att vara färdigt i slutet på juni, början på juli om allt går som det ska. Sen är det bara att börja redigera, styckeindela och pitcha historien. Det är inte lätt att vara en fattig estet.

Men det är bara att kämpa på, låtsas att sparkcykeln är ett flygplan som drar mig genom tiden och framåt, bli lycklig för de små sakerna som att jag hittade en liten smultronfestis i min väska i morse som var kvar från Portkodinspelningen - det gjorde min morgon - och smita iväg till mina egna karaktärers värld då och då.

Jag är från och med idag också anmäld till skolans Spoken Word-tävling onsdagen 21/5, vilket jag ser fram emot så mycket att jag väljer att skippa mitt intagningsprov till Sundbybergs Folkhögskolas Filmlinje, då jag helt ärligt inte är jättetaggad på att gå där alls. För övrigt har jag sökt deras skrivlinje, men jag tvivlar på att det är dit ödet vill att jag ska. Hösten är så oförutsägbar att jag storknar ibland.
Det ska bli kul att tävla igen och jag har faktiskt en riktigt mysig text på G.

Utöver det, tror jag att mina känslor får ta semester fram tills det här är över också, för det är inte riktigt något som egentligen går ihop eller stämmer i mitt huvud, rent emotionellt just nu.
De är säkert på Kreta och solar sig - det är lugnt, förhoppningsvis blir inga plan försenade sen.

Här får ni en bild på mig från Tivoli i Köpenhamn där jag var med mor första maj då den är blå, djup och estetisk. "I'm blue, da ba de ba da dam, ba..."
 

Nej, efter att ha pluggat hela kvällen och i vetskap om att jag ska plugga, städa och trädgårdsrensa hela helgen, unnar jag mig nu det senaste och sista Glee-avsnittet för säsongen innan det är dags att sova.
 
Det blir säkert bättre, ja om hundra år, men det har inte gått hundra år än, så jag fortsätter att hoppas.
Godnatt och sov gott, dröm vackra drömmar och fortsätt läsa. 
 
Och!
Inte för att min blogg är världens största heller, men påminner gärna om att det nu hålls på med nomineringar för Blog Awards och att ni jättegärna får nominera www.stardustchild.blogg.se som årets livsstilsblogg!
http://www.veckorevyn.com/blogawards/Dags-att-nominera-dina-favoritbloggare---har-ar-kategorierna-for-Blog-Awards-2014

Ett flygplan i natten.

Publicerad 2014-05-15 01:27:11 i Allmänt

Kanske såg du henne, hon den där flickan som i storlek 45 stora gummistövlar vandrade upp och ner för Rotebros backar och gator. Kanske log du åt hennes slarvvackert uppiffade hår och hennes pärlhalsband till nattlinnet och jeansjackan - kanske skrattade du till och med när du såg att hon också åt piggelin, utomhus, mitt i natten till denna utstyrsel.
Kanske lade du märke till att hennes skugga formade ett flygplan i skenet från gatulyktorna, då ärmarna på jeansjackan var både alldeles för långa och lite för stora där vid axeln. Kanske hörde du musiken som strömmade ur bröstfickan på sjuttiotalsjackan och kanske dansade du, precis som hon mitt ute i gatan bara för att få se skuggan dansa om ännu vackrare.
Kanske, kanske inte.
Kanske hörde du också syrsorna, suset och kände den kalla majluften mot dina bara ben.
Kanske, kanske inte.
 
Oavsett om du gjorde det eller inte, så var det jag.
Sov gott, dröm vackert och våga alltid finnas.
Det är en sån där natt, nu igen.

Vita Bergen, kamera, tagning och min andra mösspåtagning~

Publicerad 2014-05-13 23:59:00 i Allmänt

God kväll,
Jag kom för ett tag sedan hem från en mycket trevlig och lärorik inspelningsdag för Portkod 1321/Portkod 1525 i Vitabergsparken. Igår kväll fick jag ett meddelande av Felizia som gått på Kulturama förut, där hon frågade om jag skulle på inspelningen då hon också skulle dit, vilket resulterade i en mycket rolig dag med fint sällskap också.
Jag ska inte ljuga och påstå att jag hade roligt precis hela tiden, då filminspelning låter fruktansvärt glamouröst, men i själva verket innebär en jäkla massa väntan och otaliga omtagningar.
Min andra mösspåtagning har i alla fall fått äga rum och nu åker inte mössan på mer förrän det verkligen är dags. 28 dagar kvar, 34 dagar kvar till Florida.
Jag kan forfarande inte helt vänja mig vid att se mig själv med den på. Det känns som om gymnasiet vinade förbi i raketfart. Men än är det inte över. Turligt nog har jag bara en lektion imorgon, så det blir plugga, plugga, plugga och likaså på torsdag. På fredag blir det trädgårdsrensning då alla rabatter tycks ha eskalerat något fruktansvärt sedan jag tog tag i dem sist. Troligtvis på lördagen också, ibland tycker jag att vi har en för stor trädgård - kan ha med att göra att mina gröna fingrar-poäng är lika med noll. 
Jag och Felizia gick förbi en jättevacker blomsteraffär på vägen hem från inspelningen och jag såg till min stora lycka att de sålde smultronväxter, varpå jag var sugen på att köpa en. Sedan påminde jag mig om att det är få växter jag har förmågan att hålla levande. 

Utöver det har det varit lite kändisdag, vilket för många är värsta grejen och som jag mest lägger märke till som en kul grej. Det är lite lustigt att inspektera dessa killar och tjejer som direkt utbrister "Oh my God, där är ju (Insert famous persons name)" och pekar. Det roliga var att vi också när vi var på väg hem från inspelningen började gå bredvid en man och en hund, varpå jag pekade på hunden och sa till Felizia "Titta vad söt, vovven har skor" och hon svarar med "Det var Mikael Nyqvist som gick förbi dig, det var hans hund."
Så vaken var jag.
På centralen innan jag tog pendeln, var jag på väg att springa rakt in i Jenny Strömstedt från Nyhetsmorgon och istället för att bli sådär "OMG DET ÄR JU DU", hälsade jag vänligt och strövade vidare.
Meeeen, det var verkligen kul att se seriens huvudkaraktärer spela upp delar av nästa säsong idag - jag väntar med spänning.
Felizia och jag på inspelningen~

Min skönhetssömn kallar, sedan länge. Imorgon behöver läshuvudet sitta på plats. 
Så godnatt, ni prinsar av Maine, ni kungar av New England~ ♥
 
 
 
 
 
 
 

Spotta råtta i gräset~

Publicerad 2014-05-12 23:08:16 i Allmänt

Efter mindre än tre timmars sömn, kan jag utan att mötas av större förvåning, berätta att jag var sisådär-pigg idag. Tyvärr gör det inte det ledsna bättre, utan det hälsar på alltmer för tillfället. Ganska ovälkommet, om jag ska vara ärlig.
Idag har vi gjort något av en slututvärdering i Scenisk Gestaltning och pratat, samt gestaltat vad vi hunnit med under deras tre och mina två år på Kulturama. Det var fint, vi gjorde parodier på både oss själva, lärare och specifika uppgifter. Så, då var den kursen slut - det känns lite märkligt. 
Utöver det så är alla Kulturamatreor inne på "The Finals Week", då alla kurskompletteringar ska vara färdiga på måndag nästa vecka. Stress, stress och ännu mera stress. Det syns att det tär på fler än mig.
Men, vi har haft kul också - idag har det årliga Kulturamaruset hållits och även om vi Teaterapor har kämparglöd, klarade vi oss inte så långt i just den grenen. Därefter följde femkampen och där hade vi lite mera tur. Både med "Norsk fylla", "Piggelinstafett" och "Spotta råtta", bland annat.
Nu ska jag plugga en liten stund efter hundpromenaden innan det är dags att krypa i säng bland mina stjärnor och få mig lite välbehövd vila innan TV-inspelningen för säsong 2 av Portkod 1321 imorgon.
Mösspåtagning nummer två, här kommer jag. Wow.
Sen blir det mer plugg och mer plugg och mer städning.
Låt maj vara över snart.

(Bild lånad från www.svt.se)

Sov gott och ta hand om er ♥
/Stardust
 
 
 
 
 
 

Det är svårt att sova när regnet är så vackert.

Publicerad 2014-05-12 02:07:54 i Allmänt

Det smattrar mot fönstret i mitt rum på baksidan av huset.
Vårregnet, sommarregnet, regnet som jag alltid älskat.
Aldrig kommer det lämna mig, oavsett vart jag mig i världen vänder, står jag här med fulla händer, händer fulla utav vatten, som jag alltid älskar.
 
Det har  varit en ledsen dag.
Saker har inte alls varit bra, känts bra.
Likt många andra sorgedagar har jag försökt gömma mig bland stjärnorna, historierna, musiken och fantasin, men det har inte räckt.
Nu är klockan över två och det är måndag. 29 dagar kvar. Fem kompletteringar som ska vara färdig innan den 19:e. Sen är jag klar med gymnasiet. Sen flyr jag ner till Skåne för ett tag och min skånska ängel Li.
Därefter kommer Peggy och Hazel från Florida för min student. Sedan åker dem med oss tillbaka till paradiset, de långa nätterna som aldrig tar slut, solen, musiken, pooldoften, Bob Evans-kvällarna, Daddy Dee's-utflykterna, kärleken, suset, det underbara.

Nej, jag tänker inte rymma dit i förväg. Jag ska verkligen kämpa för att orka med den här sista månaden.
De här sista 29 dagarna.
Det ska gå, för jag är starkast.
 
Godnatt ♥

Oron.

Publicerad 2014-05-11 17:28:46 i Allmänt

Plötsligt tvivlar jag på allt.
Går saker för bra? För att sedan skita sig, som det vanligtvis gör för mig.
Jag ber om ursäkt, redan på förhand, för att det här med största sannolikhet inte kommer att bli ett lika trevligt inlägg som de vanligtvis, annars är.
I tisdags fick jag ett besked.
 
Jag gick alltså vidare.
För er som inte vet, är Fridhems Folkhögskola i Svalöv en mycket känd estetfolkhögskola som är svår att komma in på. Jag har kämpat som ett djur med mina ansökningar och efter en mycket misslyckad intervju (inte från min sida) på Stockholms Filmskola som också kallat mig och som tyvärr gjorde mig fruktansvärt besviken av många skäl, kändes det som ett underbart pris.
I onsdags var jag iväg på Sundbybergs Folkhögskola för antagningsintervju till skrivlinjen och jag vara riktigt kräsen, vilket jag tyvärr är, vart jag inte så imponerad där heller. Det gav ingen feeling, det kändes inte som om det fanns utrymme för min kreativitet - varför är allt så uppstolpat efter gamla metoder?
Så små saker som att biljetterna till Skåne för fyra dagar sedan bara kostade 350 kronor och igår när jag skulle boka, hade gått upp 200 kronor, får mig att tveka och undra huruvida allting alltid ska gå illa för mig.
Jag känner inte att jag passar in någonstans, det är ytterst få som tror på mig och de som frågar vad jag funderar på att göra efter studenten nickar bara med den där blicken och hummar om att "mm, det är en svår bransch, det där." 
Boken kommer att bli av, jag är nog faktiskt klar med den till i slutet på juni om jag ligger i, men sedan tvekar jag naturligtvis på om den ens kommer att bli utgiven.
Varför skulle det gå bra för mig?

Med trettio dagar kvar till studenten, börjar jag plötsligt fundera över om det verkligen var för att jag var duktig, eller för att de bara behövde någon som jag fick bakgrundsrollen/statistrollen i både Cirkeln och Portkod-serien. 
Kommer jag in på Fridhem, är det något av det absolut bästa som kan hända mig, då jag verkligen får chansen att lämna det här området bakom mig, vilket jag längtat efter så otroligt länge, samt chansen att hålla på med det jag också drömt om under flera års tid. 
Det roliga är att jag till och med pratar om det, att jag till och med är inställd på flytt i augusti och det nya livet som jag ska påbörja, vilket också är jävligt farligt - för kommer jag inte in, kan det förstöra mig totalt.
Jag har sökt andra skolor också, kallats till ännu ett intagningsprov på Sundbybergs Folkhögskola för deras filmlinje, men fått nej från Kaggeholm och tackat nej till Stockholms Filmskola.
 
Jag skulle nog inte säga att jag är rädd, men trött på att inget bara kan få gå bra hela vägen, alltid ska allt krocka, alltid ska allt skita sig i någon ände och jag börjar i vanlig ordning fundera om det är mig som det är fel på.
Rensar igenom gamla grejer och slänger och slänger och slänger. 
Mina sociala kontakter blir tyvärr något färre då jag inte riktigt känner att jag passar in. 
Det är mycket saker att skriva rakt ut, men nu har den här bloggen för det mesta varit lycklig i över ett år. Jag tänker inte säga att jag inte är lycklig, men just nu är jag inte helt glad.
Stänger in mig med mina underbara föräldrar, spenderar massor av tid med dem och med inspirationsbilder, film och hunden i min lilla fantasivärld.
En vän sa till mig för ett tag sen att jag hittat den perfekta kombinationen av barn och vuxen då jag har barnasinnet kvar och bor i mitt lilla flickrum bland stjärnor, planeter, discokulor och böcker, för att i nästa sekund hålla mig till de äldre vänner som varit vänner till familjen, men som idag även är mina vänner på ett närmre plan.
Däremot är jag inte säker på att kombinationen är perfekt, i tanke på att jag fortfarande inte trivs med ensamheten.
Att vara själv är underbart, men att vara ensam väljer ingen.
 
Känslan av att bara vilja fly till Florida, mitt paradis, min tillflyktsort - tar över hela tiden.
Tankarna på mina morgonpromenader i solen, blåa ICEE slushies, roadtrips, solbrännor, pink lemonade, värme, kärlek, palmer, Walmart, shopping, skrivande och frihet får mig att vilja hoppa på nästa plan imorgon. 
Jag vill hem nu. Det är bara trettiosex dagar kvar och jag kommer att räkna ner hela tiden och när jag väl kommer dit, kommer jag inte vilja åka hem igen. 
Sanningen är, att jag har mer där, allt av mer där än vad jag någonsin kommer att ha här.
Studenten känns inte lika kul längre. Alla taggar och peppar och tycker att det är den viktigaste dagen i år och i livet. Just nu känns det som om jag bara vill få det överstökat.
Med stolthet ska jag bära både den vackra, danska klänningen och den fina, klassiska mössan - men inte ska jag fylla mig själv med sinnesförstärkande ämnen och skratta och skrika.
För just nu är jag inte överlycklig, utan mest orolig. 
Inte rädd, men orolig.
 
Jag ber om ursäkt igen, såhär i efterhand för att det här med största sannolikhet inte var ett lika trevligt inlägg som de tidigare varit.
Men ta hand om er.
Snart återkommer jag~
Förhoppningsvis mitt gladare jag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela