stardustchild.blogg.se

"Okej, jag springer ett varv till."

Publicerad 2016-03-23 22:06:00 i Allmänt

21.
Jag rockar en ny siffra nu,
Ett år har gått sedan jag lämnade tonåren bakom mig för gott och trots att ett år aldrig känns mycket i jämförelse med resten av livet, känns det som om det här har varit det mest utvecklande året i mitt liv, hittills.
 
I helgen firades födelsedagen med sagofigurer från Långt Långt Borta, såsom Stockholm, Kalmar, Göteborg, Asarum och Skövde. Även mamma och syster-yster överraskade mig på lördagsmorgonen mitt i våffelfrukostbuffén med tavlan jag stirrat mig blind på sedan i höstas från både dem och pappa. Rymdkonst och luftballonger från mina fantastiskt begåvade konstnärsvänner Mats och Lotta Keyet. Nu lyser den upp hela mitt rum med sin magi.
Jag och mina vänner byggde ett sagoslott av en stuga i en skog utanför Ullared - det var magiskt, den där festen jag alltid drömt om att arrangera och som nog blev den bästa festen jag någonsin arrangerat.
Skratt, kärlek, lekfullhet, glitter, socker och kreativitet.
Få saker får mig att le som de underbara vänner jag ibland måste nypa mig i armen för att förstå de är mina.
 
Igår spenderades dagen med att göra film, det som jag också drömt om så länge att få göra. Tyvärr fick det ske halvhjärtat, då jag fortfarande måste ta det lugnt efter operationen *suck*. 
På kvällen trodde jag inte att det skulle bli något firande då alla var trötta och stressade inför dagens inspelning, men rätt var det var, knackade det på dörren och så stod ännu fler vänner på tröskeln med tårtljus i glass och sen var det fest. Andra nattliga överraskningar uppstod också, men de förblir hemligstämplade, då Olivias bus bara sker under täckmantel.
 
För ett år sedan satt jag och blåste ut ljus på en tårta med drömmar om hur det kommande året skulle bli, i åtanke. Några önskningar som gick i uppfyllelse och några som gick i kras. Vad jag inte visste då, när de få, men dedikerade vännerna satt och sjöng runtom mig på tjugoårsdagen, var att livet en vecka senare skulle vändas rakt upp och ner. 
Våldtäkten, som det tagit mig månader att erkänna att det var, var verkligen nära på att ta kol på annars så starka jag. Men trots all misär, ångest, alla sömnlösa nätter, antidepressiva, läkarbesök, smärtor och annan skit - kom jag sakta men säkert tillbaka, i jämn takt med att jag började jobba med det jag mest av allt vill och lärde känna både nya och gamla ansikten.
 
För några veckor sedan träffade jag en vän jag inte hade pratat med på länge som undrade hur allt hade gått, om jag kände att jag går framåt och jag kunde ärligt med ett starkt leende och ett långsamt, bultande hjärta säga att jag äntligen kände att jag har ett mål i sikte och att jag kommit långt från då.
Tre dagar senare åkte jag in på akuten för smärtor som gjorde att jag varken kunde gå, sitta eller stå ordentligt. Aldrig har jag haft så ont i hela mitt liv och jag som aldrig är nojjig över saker som händer i min kropp, let alone har fruktansvärt hög smärttröskel - blev rädd och låg nästan tre, oroliga, febriga dygn på Sahlgrenska i Göteborg med en sänka som bara steg och smärtor som bara blev värre innan de kunde hitta vad som var fel.
På gynmottagningen som gjorde den sista undersökningen, uppspelades ett scenario likt en dålig filmscen, där jag hade den skrikande, gråtande, panikslagna huvudrollen med slang i armen och som de pressade i morfin för att kunna undersöka mig - varpå jag skrek ännu mer och någon fick pressa ner ytterligare en dos rätt ner i låret.
Vid det laget hade tillståndet blivit livshotande. 
Varapress, stor som tre ägg och med fistelgångar in i tarmarna. Varapressen hade spruckit och börjat läcka bakterier och på fredagskvällen låg den och pressade så hårt på urinblåsan, som jag inte längre kände på grund av morfinet, att den var på väg att spricka, vilket hade gjort att jag hade dött om bakterierna blandats med varapressens.
"Sånt här händer inte så unga tjejer." "Du kommer att akutopereras imorgon."
 
Sagt och gjort. 
Jag är utskriven och hemkommen sedan två veckor. Jag går med öppet sår som jag trodde skulle få läka om två veckor, men som tydligen inte ska få läka igen förrän om två månader. Enligt sjukhuset är jag förhoppningsvis återställd framåt juni till.
Hade det här hänt för ett halvår sedan, hade jag inte klarat mig. Rent psykiskt eller mänskligt eller hur jag nu ska beskriva det, för det hade känts som att skiten aldrig, någonsin ska ta slut.
Och trots att jag är bitter över att jag nu känner mig helt oanvändbar för att jag inte får lyfta tunga saker och köra på i min vanliga takt, är jag fruktansvärt tacksam över att faran hittades och åtgärdades.

Det känns skönt att få ha fyllt 21. Livet känns tacksamt och han ska inte få vinna.
Det är jag som vinner, för det är jag som får skratta, vara glad och bli ännu starkare av motgångarna som försöker trampa ner mig.
Ikväll sjöng jag sånger om att jaga livet fastän man är rädd för döden och att växa upp och ge sig ut i världen på skolans visafton. Det kändes symboliskt och vackert, trots att det inte gick lika bra att sjunga som vanligt.
 
Jag var värd att firas extra i år och jag är glad att så många gjorde just det.
Det betydde allt och jag ler bara vid tanken på den senaste veckans galenskaper och de kommande veckornas äventyr och sommarens magi och allt som kommer sen.
Jag springer ett varv till och på söndag, på årsdagen av skiten och misären, sätter jag mig på ett plan mot värmen och vandrar på vackra, arabiska stränder - för finns det något finare vis att fira livet och styrkan på, än att få sand mellan tårna och att le mot solen?
 
Hipp, hipp hurra, för det var min födelsedag ♥

När alla stjärnor lyser - NärCon Vinter 2016

Publicerad 2016-03-09 17:46:00 i Allmänt

"Hon såg vännerna åka iväg, en efter en, i den ena bilen efter den andra. Hon tutade på den första lastbilen och de vinkade, sedan den andra och proceduren upprepades, för att sedan tuta på den tredje som stannade och vännen som alltid tror på henne och som hon aldrig slutar beundra klev ur för att ge henne en stor kram. Sedan klättrade han tillbaka in i bilen och även den gav sig av.
Hon log och kände ett visst stick av kyla bitas i ansiktet, då snön fallit två dagar tidigare, trots att de naivt hoppats på vår. Hjärtat slog lite extra och när hon åter satt sig i bilen, slagit på värmen och en vacker melodi, styrde hon mot nya äventyr i vetskap om att det snart är dags igen och att hon trots sina tidigare påståenden - nog inte kommer att sluta på ett bra tag."
 
Det har gått tre veckor sedan NärCon Vinter 2016 tog slut och först nu har jag nog landat på riktigt i att det hittills största NärConäventyret för mig, är över.
 
 
 
Jag visste att det här eventet skulle bli annorlunda de andra, då jag i september förra året fick ett samtal jag inte riktigt var beredd på. Det gick dessutom fort, typ tre och en halv minut där jag ställts tre frågor och svarat ja på alla och så var det klart - jag skulle få chansen att sitta  i kommitén för NärCon Vinter 2016.
Blev det annorlunda? Ja. 
Från att tidigare ha varit arrangör och som mest ansvarig för ungefär 25-27 funktionärer, till att nu ha hand om större delen av infrastrukturen för NCV, elva fantastiska arrangörer och runt hundratjugo superduktiga funktionärer.
 
I sommar är det sju år sedan jag började jobba med NärCon och sedan dess har  det hänt så fruktansvärt mycket med både evenemangen, organistationen och mig som person. Det här är den hobby/aktivitet/verksamhet jag ägnat mest tid åt och jag inser tillochmed att det i sommar inkluderar en tredjedel av mitt liv - vilket ju är det sjukaste. 
Aldrig har jag känt sådan stolthet och kärlek över att få tillhöra en sådan här gemenskap och organisation.
 
Tack till mina fantastiska, amazing, begåvade, kärleksfulla, stöttande och underbara medkommitéeare Max, Emelie, Arvid och Tomas.
Tack till staben som året runt jobbar med att göra de här eventen till de bästa.
Tack till ni fantastiska arrangörer som jag fick chansen att jobba med, mitt första år som kommitéare - Martin, Dylan, Sara, Abraham, Jakob, Flowers, Amalia, Karolina, Ellen, Sebastian, Eli och Tor.
Tack även till alla fantastiska funktionärer, samt alla andra arrangörer som hjälpt oss att bygga ett fantastiskt NärCon Vinter i nya lokaler och med helt nya förutsättningar.
Och det största tacket från mig i år - Tack Daniel, för att du trodde på att jag kunde vara en del av allt det här och för att du är en otroligt begåvad ledare och en fantastisk vän.
 
Något som gör mig lika lycklig efter varje event är att listan över folk att tacka känns längre och längre, vilket både tyder på att mitt kontaktnät blir större, samt att fler och fler påverkar genom NärCon.
Som vanligt fanns det saker som inte gick precis som de skulle, men även det som vanligt - löste vi med alla medel och kreativitet vi hade.
 
Årets event kändes som en comeback för mig, då sommareventet i juli innefattade en del jobbiga och komplicerade uppvaknanden och situationer där jag kände mig pressad till att prestera bättre än vad jag trodde mig förmå. Jag kände mig stark, glad och som om jag verkligen gjort en förändring hos mig själv, vilket gjorde mig mer självsäker som arrangör och ledare, men även som människa.
 
Så, slutligen, innan jag börjar upprepa mig.
NärCon Vinter 2016, tack för all kärlek, alla minnen, alla kramar, återseenden, nya ansikten, tack för allt ansvar, för snön som gjorde att vi värmde varandra. För kuddfort, skratt och glada ansikten.
Nu tar vi farväl och ses igen i sommar.
Jag älskar det här, så fruktansvärt mycket.
Mig blir ni fan inte av med.
 
#MinKärlekÄrErKärlek

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela