stardustchild.blogg.se

Ganska ofta, går mitt liv för fort...

Publicerad 2014-04-25 10:05:52 i Allmänt

... Och det är därför som det ibland händer att det går två-tre dagar mellan inläggen trots att jag faktiskt försöker vara aktiv. Igen.
Mycket har hänt.
I tisdags blev det mycket riktigt så att vi drog ihop en 50-dagarkvartillstudentenpicnic. Detta efter att jag och mamma varit på Vilunda och simmat 1000 meter. Tror ni att våra barnasjälar kunde hålla sig borta från äventyrsbadet och vattenkasebanorna? Svaret är nej. Jag är lycklig som har en mamma som hon ♥
Efter det hade vi tänkt oss en fräsch ceasarsallad på T.G.I. Friday's, men då pappa och Josephine valde att följa med till stan, tog vi naturligtvis med oss Sigvard - som tyvärr inte var välkommen där, så idén fick slopas för den här gången.
Istället gick jag och åt en härlig, krämig kycklingpasta på en engelsk pub vid Fridhemsplan, då vi skulle mötas där klockan sex.
 
 
Ingången var så jäkla tuff och passande!
 
 
Och ja, matbilder är fantastiska.
Därefter möttes vi upp i Rålambshovsparken. Det var jättefint väder och inte alls kallt till en början.
 
 
Som tur var, var vi faktiskt några fler än på 100-dagarsfirandet. 11 från klassen kom, till skillnad från förra gången då vi bara var sju eller åtta.
 
 
 
 
Det var en trevlig kväll och jag upptäckte bland annat att Stockholms innerstad är otroligt barfotavänligt. Hippien i mig skrattar.
 
I onsdags var det en något mer intensiv dag då det var första back-to-schooldagen och därefter teater på Unga Klara och därefter min fantastiska vän Sophias studentskiva. 
Egentligen skulle jag också ha hunnit med ett möte med Satelliten då det strulat en del med min produktion på sistone, men det fick istället bli ett mess med ett tråkigt beslut. Vi skjuter upp föreställningen på obestämd tid, då den hittills bara mött motgångar och då det redan var alldeles för kort tid att stå ut med strul på.
 
 
Innan lammungarnas fest gick jag och åt middag med min kära syster. Ekonomin såhär i slutet av månaden sa nej till T.G.I. Friday's vilket vi båda egentligen var sugna på, men vi har plånböcker och framtida resor att tänka på - så det fick bli det där #kändasnabbmatsstället, fast vid Globen - för där är det lugnt, trevligt, städat och de spelar fin musik.
Lammungarnas fest var en fantastisk föreställning, jag avnjöt varje minut i Fru Kötts vackra slott och den, något obehagliga barnkammaren som var fylld av real-size plasthästar. NärCon, jealous much?
Ni som har möjlighet bör verkligen gå och se den. Älskar bland annat att de bjuder in publiken i föreställningen och förflyttar oss från olika rum.
Den där fantastiska studentskivan... Inte så fantastisk. Jag stannade i 23 minuter ungefär och sedan följde Sophia och hennes kompisar med mig, när vi lämnade den skyhöga dunkadunkamusiken bakom oss.
Badasstema - not so badass.
 
Och så igår, en mycket oväntad kväll.
Först hade vi genomdrag med "Sannas sanna jag" inför LÄNK-festivalen somb börjar idag och lite sådant, sedan satt jag kvar och pluggade, samt pratade med Josephine, Felix och Hugo innan det var dags för mig och Josephine att dra oss iväg till MooD-gallerian för middag med EA förlag på Bar Egoiste inför pappas intervjuande av William Boyd i NK:s bokhandel.
Maten var fantastisk och sällskapet, lika trevligt som vanligt.
 
 
Jag som aldrig tidigare sett pappa i något tjusigare än kostym, blev helt starstruck när han dök upp i smoking tillsammans med min filmstjärnemor.
 
 
Det var otroligt intressant att lyssna till William Boyds historia om hur han skrev SOLO - som är en ny Bondbok!
Kvällen bjöd på Martini (Som jag helt ärligt inte smakade, då det luktade otroligt starkt och då jag inte är jätteförtjust i varken oliver eller starkare alkohol), jättegoda snittar och William Boyds eget vin, vilket faktiskt smakade väldigt fruktigt och gott. 
 
 
Jag och min syster höll efter intervjun, milslånga konversationer med William Boyds kreativa fru fram till stängning, här på bild med min käre far - Dag Öhrlund.
Tack EA Förlag för en fantastisk trevlig kväll!
 
Och idag, är det dags för LÄNK. Just idag ska vi bara avnjuta en föreställning. Viktor Rydbergs teaterelever ska framföra den nyskrivna pjäsen "Mitt hjärta rusar", imorgon ser vi tre föreställningar, varav två "Sannas sanna jag" och en "Hyenor". På söndag spelar vi, efter Nyköping Strands teaterelever.
Detta ska jag dessutom varva med OA-helgen för NärCon2014. Teater på dagarna, konventsplanering på kvällarna. #Peppen
 
Nu ska jag nog ta mig lite frukost, efter min sköna, välbehöva sovmorgon!
Ta hand om er~
 
 
 
 
 
 
 
 

En drömmardag, eller ett drömmarliv?

Publicerad 2014-04-21 22:41:46 i Allmänt

Har precis kokat rabarberkräm för första gången. Körde i lite kanel också, för kanel passar banne mig till allt.
Nästa gång blir det rabarbercheescake, för jag älskar rabarber och jag älskar cheesecake - happy combination. Sen är jag ju mästare i cheesecakebakning - hence the pepparkakscheescake som kommit att bli en populär tillkomst på glöggaftonsbordet tillika sommarfesten!
 
 
I eftermiddags lagade jag också en sen lunch till mig och mor, vilken vi avnjöt i 25 graders sol vid våra utemöbler som plockades fram igår. Shit, det är sommar innan det hunnit vara vår på riktigt. Vandrade omkring barfota hela dagen igår och hela dagen idag. Gick på Ica barfota förra veckan, det var otroligt mysigt då golven är så kalla.
Jag kokade ihop en klassisk, amerikansk broccoli-cheese soup med bacon- och laxbitar i botten, fruktansvärt gott om jag får säga det själv. Ibland när jag blir lite självgod, tänker jag att det är lite av en omedveten sorg för världen att jag inte öppnar restaurang. Men å andra sidan finns det ju några gömda planer på ett café... ;)
 
Utöver att laga mat idag, har jag städat och donat lite i mitt rum - som aldrig blir klart, då jag helt enkelt äger för mycket saker på liten yta, men... Livet. Jag trivs lite i min charmröra. 
Har kommit på mig själv med att drömma allt vackrare drömmar om nätterna och allt fler drömmar om dagarna. Vill förälska mig i nya städer, vänja mig vid nya dofter och flyga fritt utan bekymmer. Börjar bli dags att damma av min Bucket List-bok nu igen inför sommaren, då allt händer.
 
Provade min studentmössa på nytt idag för att se vilken frisyr den passade bäst med. Jag nådde ingen slutsats, för det känns fortfarande inte riktigt verkligt att den är min.
Bilden är från när jag precis hade fått hem den. Imorgon är det bara femtio dagar kvar. Overkligt, surrealistiskt.
Det blir troligtvis till att fira lite med några klasskompisar imorgon, lite picknick i aprilsommarkvällen.
 
 
Annars skulle jag ha repat på Satelliten idag, men stod inte uppskriven och det blev smått strul med lokalerna och tiderna, så jag bestämde mig för att åka hem istället och repa bättre nästa vecka. På onsdag är det bara en månad till premiär - peppen.
Har bytt min hårfärg så att jag slipper ha utväxt, vilket förhoppningsvis inte blir världens största klaffel när jag är tillbaka på inspelningen. 
Har ju inte skrivit om det här på bloggen, men har alltså fått en "avancerad" statistroll i filmatiseringen av ungdomsboken "Cirkeln" och hade min första inspelningsdag i onsdags, vilket var otroligt spännande.
Min familj har alltid firat påsk lite som en mindre julafton då vi snarare har presenter i påskäggen än godis, men pappa kompletterade med en äggkartong full av kinderägg. Visste inte att Sverige börjat sälja såna och blev jätteglad då jag såg dem i England när jag var där men inte köpte en.
Kinderägg kommer aldrig att sluta göra mig lycklig.
 


Fick lite dollar för den kommande Floridaresan, Kinderägg, en vacker Notepad med Muminmotiv, hårfärg, hårinpackning och Cirkuslakan som jag tittat på jättelänge. 
Själv hade jag inhandlat mina ägg i England, vilket gladde både mor, far och syster~

 
Nu ska jag nog ägna mig åt lite film och en kort prommenad med min trötta vovve Carl-Sigvard ♥
Imorgon blir det simning med mor, lite fika i Kungsträdgården, doftande på blommor, målande och picknick på kvällen. Det är ju trots allt min "sista" lovdag på mitt "sista" lov.

Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England~ 
 
 
 
 
 
 
 

~Tillbaka till drömmarnas land~

Publicerad 2014-04-20 14:14:51 i Allmänt

Jag försvann igen, men vid det här laget har ni nog vant er vid att jag försvinner då och då. Inte nödvändigtvis för att skrivlusten i sig försvinner, men ibland rusar bara tiden iväg. 
Snart har hela påsklovet gått, men jag har ingen panik - just nu är all tid fram till den elfte juni bara en transportsträcka och för äventyraren jag, en transportsträcka fylld av fantasi.
På fredag börjar teaterfestivalen LÄNK, som klassen deltar i med vår uppsättning av det nyskrivna manuset "Sannas sanna jag" och där är vi hela helgen. Under samma dagar pågår en av planeringshelgerna för arrangörerna av NärCon i juli, så jag får sicksacka lite. Veckan därpå flyr jag och mor ner till Skåne för en kort visit innan vi drar vidare till Köpenhamn över Valborg. Det är tradition nu. För mig i alla fall.
Senare i slutet på maj, kommer "Om jag var han", min egenskrivna monologföreställning som också framförs av mig att ha premiär på Satelliten i Sollentuna - vilket både skrämmer och glädjer mig.
 
 
Föreställningen handlar om Elliot, som en gång var någon annan och som via sitt erkännande förskjöts och föraktades. Den har som syfte att främja hur vi än idag - i det utopiska Sveriges 2000-tal - fortfarande behandlar transungdomar som kämpar med att komma ut och berätta. 
Jag har velat skriva något på det här ämnet mycket länge nu och därför känns det jätteroligt att äntligen få göra något av det.
 
Utöver det får vi i juni besök från USA inför min student. Peggy som är vår mitt-emot-granne i Florida. Josephine och jag har adopterat henne som vår amerikanska farmor och vi hittar alltid på massa skoj, bland annat besöker vi varje resa, vid ett antal tillfällen det fantastiska glasstället Daddy Dee's, som Peggy brukade ta med sin mamma till.
Vi får också besök av "aunt Hazel" - vilket känns helt fantastiskt då planen från början var att hon och hennes man Paul skulle komma hit och att de bland annat skulle ta mina studentbilder. Detta har vi pratat och skojat om i säkert tre år. Sorgligt nog gick Paul bort i januari, vilket var en fruktansvärd sorg för oss alla.
Jag försöker trösta mig med att någon som han måste fått en fönsterplats på tåget mot himlen och att han troligtvis sitter där uppe och redigerar moln, as we speak.
Jag ser i alla fall fram emot deras fantastiska närvaro och att vi mindre än en vecka efter studenten sitter på planet hem till mitt paradis igen. Ibland undrar jag om jag någonsin kommer att sluta längta.
 
Drömmer om Animal Kingdom och Disney Land, varpå jag försöker övertyga min far och mor om att en roadtrip är på sin plats när vi väl är i varma palmparadiset. Blir jag någonsin för gammal?
 
Bild på mig och min käre far från Sizzler i Orlando, kvällen innan nybesöket på Magic Kingdom, sommaren 2012.
 
Nu ska jag iväg med sistnämnde och handla, samt fortsätta njuta av lovresterna så gott jag kan. 
Ta hand om er~ 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela