stardustchild.blogg.se

"Jag tror att jag vill flyga..."

Publicerad 2013-06-14 02:39:59 i Allmänt

Svaret på frågan kom efter en lång stund av eftertänksamhet och troligtvis flera av mina eftertänksamma blickar åt alla möjliga håll samtidigt som jag bet mig i läppen. 
Det är så jag är, när jag får såna frågor, som av allmänheten anses märkliga eller till och med oviktiga, behöver jag få chansen att tänka efter.
Det som är oviktigt för alla andra, har en förmåga att bli viktigt för mig.
Frågan som ställdes var "Om du fick ha en superkraft, vilken skulle du då ha?" och personen som ställde frågan var en då, mycket nära vän till mig.
Mitt svar blev detsamma som titeln på det här inlägget. Jag tror att jag vill flyga. Eller ja, det var svaret då. Nu är svaret, ja, jag vill flyga.
Jag kommer under min livstid, från och med nu, göra allt för att få flyga. Allt för att få uppleva känslan av att jag är ett väsen med eller utan vingar, som kan sväva högt upp i luften utan tekniska medel.
Missförstå mig inte, jag älskar att flyga med flygplan också, jag kan aldrig sova under varken start eller landning, det är liksom ett heligt moment för mig - men under mina kommande dagar, kommer jag att hoppa fallskärm eller hoppa högt, högt, högt på en studsmatta, ja, göra allt för att få den där fria känslan. Ge mig den, ge mig den nu.
Om fyra timmar är det dags att gå upp, fast jag inte ens lagt mig än och fast än resefebern nu kravlat sig in genom mina porer och gör det nästintill omöjligt att ens känna mig sömning trots att jag vet hur trött min kropp är. Om fem timmar är det dags att sätta sig i en taxi med resten av familjen och bege oss mot Arlanda och om sju och en halv timme lyfter planet mot den första mellanlandningsdestinationen Amsterdam. Därefter Amsterdam-Atlanta och sen Atlanta-Fort Myers.
Kanske är det så, att det är orsaken för min kärlek till ballonger, såpbubblor, superhjätar och allt annat som svävar och flyger fritt? Att min kärlek för tanken att kunna flyga påverkar min kärlek till andra materiella ting?
Tänk om det är så. Vad fint egentligen.
Skinny love går på repeat i mitt mysupplysta rum igen. Väskorna är packade och jag är redo för äventyr, om än med restriktioner från läkaren på Löwenströmska som jag fick besöka tidigare ikväll, igår, ikväll. Det får va ikväll, för jag har inte sovit än. Min brännskada är tydligen "kraftigt inflammerad" och måste behandlas med en penicillinkur, samt omlägg, utan bad och sol i tio dagar, men sen ska allt vara bra.
Jag tänker använda den tiden till att skriva fingrarna av mig. Den här boken ska faktiskt bli klar, den ska bli av, historien ska berättas och spridas. Så är det bara.
Den här gången ska jag bli klar.
Tiden på planet ska jag ägna åt att skriva klart slutet och redigeringsförslagen i teatermanuset för i höst. Jag känner mig så full av skaparglädje och kreativitet. Den här sommaren kommer att bli så fruktansvärt vacker och full av färger.
Och tiden kommer, som den sig bör, att flyga förbi. Vilket både är positivt och negativt, men jag tänker inte oroa mig mer för det nu.
Jag tänker repeat'a Bon Iver och Birdys stämmor en stund till och sedan försöka få mig en blund innan min tjugofyratimmarsresa hem påbörjas. Ja, till mitt andra hem alltså.
Filmfodralet är laddat med mys och känslor, en bok om skrivande ligger ipackad. Nu är allt klart.
 
Bild tagen från www.weheartit.com
 
 
Sleep tight, sweet dreams. When you hear from me next, I won't be where I am now.
'Cause I will spread my wings and fly away~
 
 

Titel nummer femtio - En mycket ren och stjärnklar natt.

Publicerad 2013-06-13 00:23:53 i Allmänt

Inlägget jag skriver nu, blir mitt femtionde på den här domänen, så kanske var jag inte helt värdelös på det här med att blogga ändå?
Well, fick just en statusuppdatering som sa att "Slutade jobba på Våga Drömma 2013-06-12". Det känns lite vemodigt. Framför allt med tanke på att jag nu är "yrkeslös" på facebook. Dagens I-landsproblem. Dock känner jag ju mig själv rätt och vet att jag inom bara ett par veckor kommer att ha registrerat ett nytt yrke. Om namnet fortfarande är omtyckt av mina medarbetare för treans slutprojekt, kommer det att stå "Isabell Alison Öhrlund arbetar som manusförfattare, regissör och (infoga ytterligare viktig teatralisk titel) på Stjärnfabriken". Vi får se hur det blir.
På fredag under flygturen till Amsterdam där vi ska mellanlanda, skriver jag färdigt de nya redigeringarna och slutet på manuset som sedan ska skickas ut till min medregissör, ansvariga kompositör och partner in crime, Rasmus, till min konstnärliga ledare Gry och till min assisterande kompositör Emil.
Sedan kommer det att gå mail, fram och tillbaka över Atlanten och sedan bara över Sverige hela sommaren. Framför allt med tanke på att jag nu ska skriva text till musik vilket nääääästan är helt nytt för mig. Den här föreställningen kommer att bli sagolik.
Tro det eller ej, mitt rum är 90% städat nu. De som känner mig, litar inte på mig just nu, men det är sant! Jag har bara idag lyckats packa klart mina väskor, damsuga, moppa golv, bädda om, torka av, putsa speglar och förbereda packning för senare i sommar. Sjukt produktiv, vilket gör att jag kan ta det lite lugnare imorgon, idag, imorgon. Vi säger imorgon, för jag har inte somnat än.
Det luktar rent, det luktar sommar från det öppna fönstret, stjärnorna i taket lyser tillsammans med den blåa ljusslingan och det är mindre än trettio timmar till avfärd mot Arlanda.
Ska nog ägna mig åt att se klart "Pitch Perfect" som jag velat se jättelänge och som jag till slut hittade!
 
Sov gott ni prinsar av Maine, ni kungar av New England~

Röda lockar och en snövit långklänning~

Publicerad 2013-06-12 18:10:56 i Allmänt

Nu är det slut. Ja, tvåan alltså. Det har nog inte helt gått in, för jag är fortfarande, innerst inne övertygad om att jag fortfarande ska gå tillbaka till skolan imorgon.
Det hörs fågelkvitter utanför mitt fönster, som för en gångs skull är öppet.
Jag har lämnat min partner in crime, Rasmus för sju veckor framåt och jag har inte ens något möte inplanerad med någon annan i klassen på hela sommaren. Trots att det är skönt med ledighet nu, efter det mest ansträngande året hittills, med läxor och uppgifter - kommer jag att sakna dem alla och ständigt fundera över vad de har för sig på sitt håll.
Vi är inte bara en klass längre. Vi är en familj.
I morse när jag passerade bokbytarhyllan i Årstaberg (http://www.direktpress.se/tidningenarstaenskede/Arkiv/Artiklar/2013/05/Mannen-bakom-lanehyllan/), var första gången då jag faktiskt vågade ta en bok. Det har alltid känts lite stelt att gå fram dit, men idag när jag tittade på titlarna, fastnade jag för en bokrygg som löd "Drömmar blir verklighet", så jag ryckte åt mig den och fick mig en överaskning när jag i väntan på tvärbanan började läsa på baksidan.
"Kärlek & Erotik är en serie med sensuella, erotiska kärleksnoveller, fyllda med lust, skönhet, upphetsning, åtrå och ömhet. Serien är översatt från franska."
Spännande start på dagen minsann. Sen fick jag sällskap av Niki till skolan där vi satt ett gäng och sommarmyste i väntan på den gemensamma klassamlingen. Jag fick en fin lapp av Hampus där det stod "Bästa manusförfattaren" som en peppande och glad gest. Jag tycks ha tappat lappen, men därför sparar jag minnet här. För jag blev väldigt glad. 
Därefter var det mest en liten samling med klassen och sen skolavslutning med massa uppträdanden och sånt i Multihallen.
Pappa tog min prins, min vovve, min Sigvard ifrån mig för en stund sedan för att köra iväg honom till Tierp där han ska vara på kollo i fem veckor framåt. Jag hade aldrig trott när vi köpte honom att jag skulle bli så fäst vid honom, men jag saknar honom redan. Det är mindre än fyrtio timmar kvar till avresa nu men resefebern har ännu inte letat sig in i min kropp. Dock är jag nästan färdigpackad och nu är det bara rummet som ska städas och packningen för NärCon som ska förberedas då jag bara har ett dygn på mig att packa om i slutet på juli innan det är dags att ge sig av till Linköping med systeryster.
Har klivit ur min änglaklänning nu och det rödlockiga håret har åkt upp i en slarvig boll, men jag måste säga att jag var väldigt somrig i morse när jag åkte hemifrån. Det doftar sommar i mitt rum och jag känner att det här inlägget är väldigt splittrat, men jag känner mig så förvirrad. Måste få landa i det här sommarlovet efter en så hektisk termin.
Nu kör jag äventyr från morgon till kväll i tio veckor framåt, inga planerade förpliktelser kan stoppa mig och jag är fri. Mitt "sista" sommarlov, ska bli det bästa hittills. 
 
... För det har jag bestämt.

När huvudvärken tränger sig på, vill nog bara orden ut.

Publicerad 2013-06-11 20:55:46 i Allmänt

Jag har inte skrivit på ett par dagar. På boken alltså, här har jag ju skrivit. Om än lite.
"Skinny love" går på repeat i olika versioner och covers, nu när jag fått tillbaka lite av mitt flow. Är också färdig med Rasmus överraskning för imorgon, som han tror att han har listat ut trots att han omöjligt kan ha gjort det. Hoho.
Det är skolavslutning imorgon och det blir nog inga såpbubblor. Det känns märkligt ändå. Hur fort det här året har gått, med allt som hänt och alla känslor som hoppat upp och ner, fram och tillbaks. Idag, har det faktiskt känts som om den här terminen ändå ska fortsätta och därför är det svårt att intala mig själv att jag har sommarlov från och med imorgon eftermiddag.
Såret från elevhälsodagen i fredags har sakta börjat läka, men det blir säkert ett sånt där småfult sommarärr att berätta om för mina eventuella barn om femton-tjugo år med tanke på hur segt det går, trots att magneterna får det att läka betydligt finare än det annars skulle ha gjort.
Det var studentfirande för de utgående treorna på Kulturama idag. Vilken fest. Hela dagen har varit som ett pågående partyfirande. Det får mig att bli glad, så till vida att jag inser att jag kommer att få vara med om en superstudent, men det gör mig ledsen så till vida att den dagen också kommer att kännas ledsen och tom eftersom jag trivs så bra med mina klasskamrater som har kommit att bli som en extra familj.
Känner för att se om Torka Aldrig Tårar Utan Handskar, igen. Men det får vänta ett tag, så att jag inte tappar fokus och eftersom jag just bestämde med min partner in crime, Rasmus att vi måste ha ett TATUH-maraton i sommar. Men då och då ser jag i alla fall små snuttar, bara för att få le och känna mig lite rörd.
Den serien, den kärleken, den begåvningen som Jonas Gardell besitter med sin förmåga att förvandla ord till konst. Jag vill också besitta den förmågan. Jag vill också vara en ordkonstnär.
Säg inte att jag har tid på mig, för jag har alltid haft för bråttom och varit lite envis. Jag har lite bråttom med att sätta mitt avtryck här i världen. För vad ska jag annars leva för?
 
Skriver kanske mer lite senare, men det var en uppdatering för nu.
 

Älska den du älska vill~

Publicerad 2013-06-11 02:10:16 i Allmänt

Jag är ledsen.
Riktigt ledsen faktiskt.
I så många år som jag predikat och föreläst om mobbing och trakasserier i olika sammanhang, har jag ändå hoppats på att världen på något vis ska bli bättre - till grund för dem som kämpar för den.
Tyvärr har jag fel. Jag vill inte säga att jag tappar tron på människor, eller världen heller för den delen, men det blir allt svårare att ha förståelse för de som exempelvis tror på Gud eller en högre makt.
Varför skulle Gud till exempel ge människan den fantastiska förmågan att älska en annan människa oavsett kön för att sedan försätta andra människor i en slags hatförbannelse som går ut på att stöta ut de som anses annorlunda. Varför är de annorlunda?
Varför är idealparet en man och en kvinna? Varför? För att bibeln påstod så? För att Jesus påstod så? För att Gud påstod så?
Vem fan var Gud, Jesus eller Bibeln att påstå det?
Varför är det också Bibeln som fått människan att tro att det till exempel bara finns två kön? Hur vet vi att det inte finns ett tredje som vandrar omkring någonstans i världen och är förvirrad?
Vad är det med alla dessa ideal och bestämmelser?
Jag blir glad inombords när jag ser en man och en kvinna hålla hand eller kyssa varandra öppet när jag är i stan eller på annan allmän plats, men om jag ska vara helt ärlig, blir jag ännu lyckligare när jag ser två män eller två kvinnor som kysser varandra eller håller varandra i handen - för att de visar att de vågar. Att de står upp för sin kärlek, oavsett hur många som är emot dem eller tycker att deras sätt att leva på är fel.
Män som älskar män och kvinnor som älskar kvinnor ska inte behöva känna sig otrygga när de vandrar på städers gator i vår osäkra värld. De ska ha chansen att känna sig precis lika trygga som vem som helst.
Unga pojkar och flickor ska inte känna skam inför att berätta för sina föräldrar om sin sexuella läggning, för den är lika naturlig som vem som helsts.
De ska ha samma möjligheter, samma chanser, samma jävla levnadsvillkor som vem som helst.
Jämställdhet. Var det ett begrepp som Gud eller Jesus eller Bibeln missade att ta upp?
 
 
Jag såg också den här filmsnutten via Facebook idag och det var väl egentligen den som gjorde mig ledsen.
Den handlar alltså om två män som träffas, förälskar sig och sedan startar upp ett helt liv tillsammans. Där den ena mannens familj accepterar och lyckönskar honom medan den andres familj går på med fysiskt våld. En olycka sker och den ene mannen dör, vilket resulterar i att hans familj förnekar att hans älskade - den som funnits i den döde mannens liv i över sex år, byggt upp ett företag, rest världen runt, älskat honom - överhuvudtaget funnits och stänger honom ute från både minnesstund och begravning.
Se filmklippet, det är bara tio minuter långt och värt varenda sekund.
Det är dags att börja kämpa hårdare för jämställdheten. Vi kan inte leva i den här världen.
Jag, tänker inte leva i den här världen.
 
Sov gott, nu är det dags att slumra~
 

"Gå inte förbi..."

Publicerad 2013-06-09 00:35:39 i Allmänt

Peter Jöbacks och Sissel Kyrkjebos röster fyller rummet med lite musikalisk värme och jag har tagit en paus i mitt packande. Om sex dagar bär det av hem, till mitt andra hem. Om fyra dagar är det sommarlov och i slutet av sommaren ska jag börja trean. Det känns fortfarande så avlägset, så märkligt, så... Jag vet inte, spännande och vemodigt på samma gång. Jag undrar om jag får såpbubblor till skolavslutningen i år igen, eller har jag blivit för gammal för det?
Väskorna ligger öppna i mitt illgröna rum med öppet fönster för första gången på jag vet inte hur länge. 
Mina sommarben har fått sin start efter gårdagens elevhälsodag på Hammarbyhöjden där jag tog en för laget då jag brände upp hela höger smalben mot konstgräset i en mycket hetsig brännbollsmatch. Man har ju inte kämpat tillräckligt utan några skrubbsår!
Har också den värsta träningsvärk jag stött på någonsin efter igår, vilket jag inte helt förstår, men det känns skönt också. Tar en tur till gymmet imorgon och drar upp min styrka och kondition inför Florida där jag får träna mer på egen hand.
Ordentligt solbränd också förresten.
Hade en supermysig kväll med Gry igår och fick äntligen tillbaka manuset med några av hennes synpunkter och nu ska jag bara ändra lite i slutet och lägga till någon förklaring, så är manuset klart och jag kan börja skriva sångtexter till Rasmus musik. Sen har vi allt förmaterial färdigt för föreställningen/musikalen för nästa vår.
Har gått igenom en massa gamla mangaböcker och annat grejs som ska säljas under NärCon i juli också. Det bär troligtvis av till Linköping i konventsavsikter för sista gången i sommar och tänkte därför passa på att göra mig av med lite alternativa grejer som jag inte längre använder eller har för avsikt att använda mer.
Ska bland annat göra mig av med mina inlines. Jag är inte gjord för sånt även om jag trodde det.
Nu blandar jag bara en massa ämnen igen. Tänker lägga mig under min invändiga stjärnhimmel och filosofera. Imorgon är en annan dag. 
 
"Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England."

Körsbärsträdgården~

Publicerad 2013-06-07 00:10:23 i Allmänt

 
"Likt en rebell satte hon upp fötterna på sätet, med skor och allt på efter att ha rusat längs med tåget när det rullade in vid perrongen. Hon tog av sig glasögonen för att hon inte riktigt trivdes i dem, kollade sin mobil ännu en gång bara för att se att inga sms kommit och att ingen hade ringt. Tåget rullade ut från centralen, hon log inombords och ut mot de sista solstrålarna som letade sig fram över ett försommarkvällsvarmt Stockholm efter föreställningen som underhållit henne och hennes vän de tidigare två och en halv timmarna. Hon kände sig kulturell och glad. Pojkarna bakom henne skrattade glatt åt att det var sommar och diskuterade musiken som passar sig bäst när det är sommar. Redan när tåget lämnade Sollentuna reste hon sig och började gå genom gången, längre fram i tåget, sommarkjolens tunna tyg vajade lite kring benen och den lite för stora jeansjackan från 70-talet hängde luftigt över hennes axlar. Tänk att den fortfarande luktade pappa.
Mot dem som mötte hennes blick log hon och sedan såg hon ner i golvet med sitt eget leende. När tåget stannade till vid hennes station klev hon av, drog in doften av sommar och syréner i sina näsborrar och henne blekröda hår som blivit så långt, svävade lite i vinden. Hon tänkte att, "nästa vår, när jag tar studenten kommer mitt hår att vara ännu längre". Hon bestämde sig för att gå, istället för att ta bussen och genom grönskan vandrade hon tills hon nådde den där gatan, den där långa gatan och i slutet såg hon två välbekanta gestalter som sträckte ut sina armar i en kramgest. Likt en liten flicka slängde hon sin väska över axeln och sprang allt vad hon orkade tills hon nådde kvinnan med den välbekanta doftens famn. "Har du haft en fin kväll?" Undrade kvinnan och flickan svarade "Ja, mamma, jag har haft en jättefin kväll. Föreställningen var magisk och jag älskade den." Mannen tillade "Jag är glad att du har haft en så fin kväll." Sedan vandrade de hemmåt.
Flickan klev ur sina skor, drog fingrarna genom det långa håret och gick upp för trappan för att kliva i sin pyjamas. Imorgon är en annan dag. Hon kröp ner i sängen med alla fjärilar, såg upp på stjärnorna i taket, beundrade nattfjärilen som tagit sig in genom ett fönster och log ännu en gång.
Familjen hade gjort henne glad, hon hade ätit glass i solskenet med en av hennes bästa vänner och skrattat åt dåliga ordskämt. Hon hade fått äta en trevlig middag, promenera till stationen och ha ännu ett sådant vänskapligt, filosofiskt samtal innan hon sedan fått se en mycket underbar föreställning med sin likasinnade kultursnobb och sedan fått vandra hem i försommarkvällen.
Hon log. Det hade varit en fin sommardag... Och många flera återstod."
 
Sov gott mina vänner,
Det skall jag göra~ ♥

Jag pustar ut~

Publicerad 2013-06-06 00:34:31 i Allmänt

Jag är äntligen färdig.
Idag hade jag min sista redovisning, mitt sista prov och min sista inlämning. Det var en dag full av tårar, frustration, trötthet men också av lättnad för att jag nu är klar med hela tvåan. Herregud, nästa gång jag genomför en läxa är jag sistaårsstuderande. Det känns märkligt. 
Massa betygssnackande hit och dit också, men jag har just idag inte ork att bry mig. Jag är klar, jag fick mitt A i entreprenörskap som jag kämpade sönder mig för under hela läsåret.
Våga Drömma... Wow ♥ 
 
Tror faktiskt att jag stannar där och skriver mer imorgon då jag är sjukligt trött och utarbetad.
Jag förtjänar sömn nu. Imorgon ska jag nog bara ta det lugnt och ha trevligt. Min lediga dag är välförtjänt och ganska oplanerad annat än att jag tänker stanna hemma. Vi får se.

Sov gott, dröm sött~

När sommaren tittar in~

Publicerad 2013-06-02 18:58:11 i Allmänt

Idag lyser solen och det finns inte ett enda spår av att en fest ägt rum på Rubinen 5 i Rotebro till sent igår kväll, mer än minnen i tjugo personer, unga som äldres hjärtan. Mina tonårsfester är inte som andras tonårsfester.
Amanda var här och andra Amanda och Linnea och en massa, underbara människor ur klassen som blivit likt en andra familj för mig vid det här laget. Det kändes så otroligt mysigt att ha alla här. Alla här som glada, utan stress och press och prestationstvång. Vi hade bara roligt. Som det ska vara.
Det har varit två stressiga veckor nu, med alla saker som ska in. Jag har två inlämningar kvar som jag tänker bli klar med och skicka in idag. Sen har jag ett prov på onsdag som jag har missat. Resten är passé. Det är över. Det är dags för sommarlov för att fira årets (förhoppningsvis) varmaste och mest magiska tid.
Madrassen som den sista gästen sovit på, ligger nu prydligt ihopvikt på golvet i mitt rum och närvaron hänger ännu kvar i form av tankar efter många filosofiska samtal.
Det var en fin kväll, full av musik, tävlingsinstinkter, härliga dofter av mat och bakverk, gemenskap, glädje, skratt, dåliga ordvitsar, talang, sommar och kärlek.
Jag har skrivit klart femtio sidor på vad jag tror kommer att bli min första bok.
Jag som aldrig blir klar med saker. Men den här gången har jag faktiskt skrivit hela femtio sidor, i rätt ordning utan att vara missnöjd. Tänk om den faktiskt blir färdig?
Det är bara tolv dagar kvar innan jag lyfter och får flyga över Atlanten för jag vet inte vilken gång i ordningen och komma hem till mitt älskade Florida. Där ska jag vila upp, sola mig brun, leva lite hälsosammare, sova bättre, umgås med mina fantastiska vänner och bekanta, samt ägna en väldans massa tid åt mitt skrivande för att göra mig själv lycklig.
Fem veckors tid i mitt andra hem som jag inte varit i på över elva månader.
Sen är resten av sommaren full av andra äventyr, för det är så jag vill ha det. En äventyrare utan äventyr är ingen äventyrare och jag, jag är en äventyrare. Så är det bara.
"Du är nog den mest annorlunda person jag någonsin träffat. Du får tolka det som du vill."
Okej, jag väljer att tolka det som något positivt, eftersom det kommer från dig. Jag kan vara annorlunda, jag kan vara speciell, jag kan vara udda om folk så vill - men huvudsaken är att jag aldrig tappar mig själv. Igen. Aldrig.
Jag är hellre annorlunda och mig själv, än "normal" (I vems ögon?) och inte mig själv.
Jag samlar på badankor, äter för mycket broccoli, fascineras av händer för att jag tycker att det är en av de vackraste kroppsdelarna som finns, pratar så mycket att jag själv tappar bort mig i mina meningar ibland, läser böcker med dumma fakta som ingen behöver veta, älskar ballonger lite för mycket för att vara arton år, köper kalejdoskop för månadens sista pengar, bestämmer att det är vår när det bara är februari och börjar gå i piratbyxor bara för att bevisa det och jag planerar att bli världens första, legitimerade drömmare.
Jag föredrar att fördriva min tid genom att planera allt jag ska hinna med under mitt kommande, långa, fantastiska liv. 
Om bara tio dagar är det sommarlov.
Jag har haft svårt att skriva nu på ett tag, men det kommer igång igen, från och med idag.
Vi kommer att råkas hela sommaren, mina få (men åh så hängivna läsare), hela sommaren.
 
Bild tagen från www.weheartit.com
 
Kramar och ett par blås av magi~
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela