stardustchild.blogg.se

Det här börjar kännas som en (kort) smekmånad~

Publicerad 2014-03-24 22:34:47 i Allmänt

Hello again!
Är tillbaka på hotellet efter en lyxig Raw Food-middag på Oki-Nami, som jag nämnde igår och som min familj besökte flitigt när vi var här för dryga tre år sen. En stor Sashimi som var bra för både smak och kropp, därav kunde jag med gott samvete avnjuta en klassisk Tempura Ice som jag älskar så mycket, till efterätt. 
Det är en kula vaniljglass som de friterar och toppar med mörk choklad, otroligt gott och inte alls lika onyttigt som man tror.
Det jag älskar med vissa asiatiska restauranger är också att de verkligen tänker till med småsaker och i inredning. Medan jag väntade på min mat och plockade ut min ätpinnar ur fodralet, upptäckte jag plötsligt att när jag vecklade ut pappret, var det en pappersbyggsats för en båt. Mitt inre barn blev överlycklig och började genast vika, så när båten var klar, var också maten färdig att serveras. Riktigt mysig detalj.
 
 
Sashimi, som är en japansk Raw Food-rätt består huvudsakligen bara av olika typer rå fisk, otroligt bra för matsmältningen, mycket lätt, men även så att du blir mätt. Serveras tillammans med wasabi och soja som med vilken sushirätt som helst, men sällan med kolhydrater som ris.

 
Tempura Ice~
 
 
... Och utöver det har jag idag klätt mig lite Brightonbohemiskt, ni anar inte vad det är för roliga stilar som vandrar omkring på dessa kullerstensbeklädda gator. Allt från den äkta Englandspunkaren med blå mohawk och skotskrutiga nitbyxor, till den rosahåriga asiaten med vintagekläder. Älskar att se all blandad kultur bland dessa butiker och små caféer.
Ja, det fick bli en spegelselfie, trots att jag vanligtvis inte tar sådana. Blommor i håret hade jag också, för att krydda med lite extra hippie.
 
 
I Brighton stöter man också på allt från lustiga butiksnamn, till skattkammare för serieälskare och fantastisk gatukonst. Majoriteten av det svenska skulle döma ut för graffitti i Brighton, är i min mening snarare konst. Detta gäller även elskåpen som pryds av allt från Tele2-Frankfåret till pingviner och björnar. Det är otroligt glädjande att vandra runt ibland. En otroligt kulturell och mysig plats att vara på helt enkelt.
Bilden i mitten är från Dave's comics, som verkligen är himmelriket. Något av det mest populära i England bland ungdomar just nu, när det kommer till det litterära - är Graphic Novels, det vill säga serieromaner, vilket jag själv är väldigt förtjust i och därför kan det ha dykt ner en i min väska tillsammans med de två första numrena av den nya serietidningen Miss Marvel och en fantastisk Shaun Tann-bok~ ♥
 
 
Jag har också besökte en annan skattkammare idag, känd som Snoopers Paradise och tro mig, det lever verkligen upp till sitt namn. Jag vet inte hur många kvadratmeter, fyllt av fantastiska skatter från årtionden.
Den här lille mannen viskade till mig från en lampkrona i taket där han hängde tillsammans med gamla blommiga tekoppar att han sökte nytt hem och att jag såg ut som någon han skulle kunna bli god vän med. Sagt och gjort, slängde jag fram lite pengar på disken och gick vidare med min nya vän i en liten kasse.
Var lite rädd för mig själv också när jag lämnat butiken, då jag på fullaste allvar varit beredd att betala 85 pund för en vacker hatt. Jag och mina hattar~♥ Den är värd det, då det är en begagnad vintagehatt av ett fint, engelskt märke, men det får vänta tills onsdag då det är sista dagen. Jag får överväga tills dess om jag är fullt så galen.
 
 
Jag har döpt honom till Sol. Kanske inte fullt så maskulint för en han, men han lyste verkligen upp min dag, min tillvaro och min vistelse. Därav, får han fortsätta heta Sol.
Något annat jag gillar med Brighton är att jag känner mig fullt trygg även när det mörknar ute och det inte är så mycket folk på gatorna. Det finns ingen känsla av rädsla eller otrygghet alls, utan är bara väldigt lugnt. Du hör trafiken nere från huvudgatan vid havet, vilket jag också gör från mitt hotellrum då det ligger precis vid den vägen och du hör de få människor som är ute. Det är väldigt öppet, mysigt och tryggt - och som tidigare nämnt, fullt av konst och inspiration. 
Just nu ägnar jag mig i alla fall bara åt mitt eget lyxmys med färska, spanska, saftiga jordgubbar och den engelska cidern jag testade för första gången igår. Den är lite bittrare än vad jag vanligtvis dricker i Sverige och med lite mindre socker, men jag gillar den.
Jag som aldrig är sugen på chips, köpte faktiskt en påse på väg hem. Men det är air-popchips som hittills bara finns under Viktväktarnas eget märke i Sverige och är ganska dyra där. Här kostade en påse 1.59 pund. Det som är bra med pop-airchipsen är också att de innehåller hälften så mycket fett som andra chips och att hundra gram bara innehåller 84 kalorier. Det är praktiskt när du är sugen på nåt gott ;0)

 
Nu ska jag snart gå till sängs för "tidig" uppstigning imorgon så att jag hinner med en trevlig frukost på hotellet innan jag beger mig in till London för en heldag i researchens, mysets och shoppingens tecken!
Ta hand om er, så uppdaterar jag mer om min huvudstadsvistelse imorgon!
Sov sött, puss och kram~♥

Söndagsmys, Croque Monsieur, fotografier och genvägar~

Publicerad 2014-03-23 23:24:00 i Allmänt

Jag har officiellt anlänt i Brighton. Okej, det var sisådär sex timmar sedan, men ändå.
Saker har för det mesta gått som de ska, förutom att flyget från Stockholm var något försenat, vilket inte påverkade mig alls då jag inte hade någon tid att passa. Men ungefär en kvart efter att jag landat på Gatwick, satt jag redan på ett tåg till Brighton. När jag väl kom fram hade jag tänkt ta en taxi till hotellet, men det visade sig att det bara var fem minuters promenad och nerförsbacke hela vägen, så jag valde motionen istället!
 
 
Väl på hotellet visade det sig att de tappat bort min bokning på grund av mitt efternamn, men sedan att de inte tappat bort min bokning utan bara stavat mitt efternamn - på mest intelligenta sätt - Hrlund. <- Fint. 
Det ledde i alla fall till en i deras mening uppgradering - i min mening - halv uppgradering. Vad de kallar havsutsikt, kallar jag halv havsutsikt ;)
Men jag klagar inte, rummet är superfint och ännu finare nu såhär på kvällen i mörkret med mitt tända ljus och mitt trevliga tilltugg.
 
 
Genom dessa smala gångar har jag nu äventyrat genom delar av Brighton som blivit nya upptäcksplatser, samt gamla, trogna sådana. Genom dessa smala gångar springer också mina huvudkaraktärer från och till, det kan vara kul att veta!
Något som är tråkigt är att en tidigare favoritbutik här har slutat sälja mina märkesankor, så jag får leta vidare på Hamley's i London dit jag avser fara på tisdag!
 
 
Sedan hade jag tänkt besöka en gammal pärla - Oki-Nami, en japansk restaurang här i Brighton och den finns kvar, det var inte det, men jag hade knappt hunnit äta under dagen och därför kände jag att jag behövde äta direkt och de skulle inte öppna förrän senare.
Så det blev en god engelsk cider tillsammans med en smaklig Croque Monsieur. Det är dock nästan roligt att se hur engelsmännen generellt öser på pommes frites på alla tallrikar, nästan oavsett vad det är för mat. Jag orkade inte ens äta hälften.
 
 
Då det är söndag idag stängde alla affärer rätt tidigt och det kombinerat med min trötthet fick bli tillräckligt för att promenera tillbaka till hotellet.
 
 
 
... Där jag gladeligen tog ett bad då jag inte haft tillgång till ett badkar på tusen år!
Planerna för imorgon är fortfarande lite lösa, men kommer att stanna i Brighton för att istället bege mig in till London på tisdag.
Uppdaterar mer imorgon.
Sov gott där borta i Sverige!
Dröm sött~♥
 
 
 
 
 

~6940 dagar~

Publicerad 2014-03-22 21:18:10 i Allmänt

Så dagen kom till slut.
Jag måste erkänna att jag saknar känslan jag hade som barn inför såna här dagar. Missförstå mig inte, jag har haft en jättefin dag tillsammans med min underbara familj, men känslan är inte där längre. Den där känslan som gjorde att det sprätte i magen varje dag fram till födelsedagen, julafton, påskafton och så vidare. Känslan av att ha fjärilar i magen bara för att du vet att just den dagen är speciell.
Nitton, smakar på åldern och kan inte direkt säga att den känns speciell. En kompis sa för ett tag sedan att just nitton är en ovärd ålder då det inte händer någonting, vilket jag kan hålla med om i avseendet att du inte får någon ny förmån i lagens mening, men låta bli att hålla med om när jag tänker på att det ju trots allt är vi som människor som avgör huruvida ett år blir värt eller inte.
Jag påbörjar i alla fall min nya siffra med en resa, då jag om nu sexton och en halv timme lyfter mot England. Det blir min första utlandsresa helt ensam och jag är otroligt spänd och glad.
De växlade punden är omsorgsfullt räknade och stoppade i min bokformade låda, väskan är nästan färdigpackad, biljetterna är printade (vilket jag gråter blod över, då jag är lite old fashioned och saknar de gamla, riktiga flygbiljetterna) och hotellbokningen är i sin ordning. Kartor över London fixar jag på plats, England-vs-Sverige-kontakter är nedpackade och skjuts till flygplatsen fixar världens bästa pappsilur. 
 
 
Ja, vissa förändringar har skett sedan -96...
 
 
 
Jag har för den som undrar, fått jättefina presenter av både familjen och Li idag. Allt från saker som vidrör min själ med skratt, till saker som ger mig lite allvarligare tankar. Mina favoritkex som liten och en verktygslåda i rosa till min framtida flytt.
Snart ska jag gå en trappa ner och bjudas på fantastiskt god födelsedagsmat i form av fin entrecôte från köttboden, ugnsfräst vitlökspotatis och annat gott~ Sedan blir det Ben&Jerry's istället för tårta, då jag helt enkelt är lite av en finsmakare på dessertfronten ;)
Men fram tills dess ska jag fortsätta lyssna på The Sounds och Rasmus fina Spotifylista "Grattis Isabell" och packa vidare. Sedan ska jag skriva klart min fina filmrecension som ska skickas in till mina folkhögskolor. Jag tänker skriva den om filmen jag såg tidigare idag på bio - Budapest Hotel. Missa den INTE. Helt fantastisk film, något av det bästa jag har sett på länge. Tänker lugnt se om den, för det är den värd. Full av fantastiska skådespelare och fantasi!
 
 
Ha en fortsatt trevlig lördag, lär uppdatera mer imorgon, när jag anlänt i landet av Fish&Chips och Harry Potter.
Tills dess, kärlek till er~ ♥
 
 
 

Hon byter solen mot kylan, men snart asfalten mot kullersten~

Publicerad 2014-03-20 20:31:27 i Allmänt

Jag erkänner att det är med sorg i hjärtat som jag lämnar, nu vårmörka Malmö bakom mig för att återvända till Stockholm, men tröstar mig med att jag snart byter miljö igen, men denna gång genom att flyga min väg. Bokstavligt talat.
Det är inte ens några stjärnor på himlen, för dem har jag lämnat i en lägenhet på Klostergatan.
Har haft mig en sista fika med underbara Li som skämde bort mig ännu en gång med en födelsedagspresent ovanpå både födelsedagsmiddag på min favoritrestaurang i Malmö - Mando - och annat Malmömys. Tack än en gång för att jag fått husera i din fantastiskt vackra lägenhet och fått snylta på din gästfrihet. Har verkligen njutit av varje minut av ro och trygghet här.
Då vi hade så mycket att prata om, blev det inte sängdags förrän efter ett igår natt och på grund av min lättväckthet och Malmös vägarbete, blev det tidigt uppvaknande. Trots det tog jag det bara lugnt och åt frukost, duschade och skrev i lugn och ro innan jag begav mig iväg till Malmö Högskolas öppna hus där jag fick chansen att prata med en tjej som läste just det programmet jag är intresserad av.
Jag stannade dock inte så länge då det var fruktansvärt mycket folk där och aningen stökigt, vilket gjorde mig lite stirrig, så jag drog mig vidare med tåg mot Eslöv istället, där fina Aladdin mötte upp mig med en vacker, röd ros ♥ Sedan tog vi oss vidare till kyrkogården för att piffa upp mormor och morfars grav. Så vi planterade lite rosa, våriga blommor och så berättade jag lite om hur livet var och att mamma saknar dem. De svarar ju inte, men jag får för mig att de hör mig. Det blev fint och rosa i alla fall, det skulle Vackra Vera ha älskat.
 

Sedan stack jag och Aladdin vidare och hämtade upp en kattbur hemma hos hans mor, då han ska hämta sin nya kise idag och så bjöd han på middag som vi avnjöt på Eslövs torg där jag brukade glassa med Josephine och mormor som liten. Vackert vårsken, barmark och uppåt 13-14 plusgrader, det var då inte fel någonstans. Därefter tog vi en sväng inne på Blue Banana, en helt underbar butik som riktigt osar rökelser av olika slag. De säljer allt från symboliska halskedjor till rökelser, änglar och afrikanska masker - älskar den och sedan bara en kort sväng för att köpa med en flaska barndom för tågresan hem till Stockholm innan jag fick skjuts in till Malmö där jag tog farväl av Aladdin och mötte upp Li för att fika och ta avsked.
Hatar verkligen att säga hejdå ibland.
Nu är jag i alla fall på gång och likt så många gånger förr och till min egen glädje, är det i princip bara hem för att byta väska innan jag flyger iväg mot Big Ben och Brighton Pier på söndag. Längtar, längtar, längtar.
Verklighetsflykter behövs för tillfället, kanske lite för mycket.
Studenten om 83 dagar, imorgon postar jag mina sista högskoleansökningar. 
Trots min nyfikenhet, skriker min oro och noja för tillfället.
 
 
Nu ska den amerikaniserade Snapplehippien återgå till film och musik innan hon går sin far till mötes på centralen om ett par timmar och får skjuts hem till sängen.
Ta hand om er själva, det ska jag försöka göra.
"Goodnight you princes of Maine, you kings of New England."
 
 
 
 

Är det framtiden som kallar?

Publicerad 2014-03-20 08:38:00 i Allmänt

Sitter och vaknar till liv i Lis fantastiska lägenhet.
Prognosen lyder - Solsken, ingen snö och 6-7 grader såhär på morgonkvisten. Sparkcykelväder, ja.
Lättväckthet är något jag sällan uppskattar och av just den orsaken, vaknade jag permanent kring sju i morse. Efter den raden vill jag rita en tumme upp, med ett kryss över. Somnade inte förrän vid ett, så jag kunde ha fått lite mer sömn. 
Men kanske är det nerver istället!
Om tre timmar öppnar Malmö Högskola upp Orkanen (Huvudhuset) för frågor, konsultation, rundvisning och så vidare. I och med att jag ändrar mig så mycket kring det mesta i mitt liv, vet jag inte längre om det är där jag kommer att vara i höst, jag har ingen aning, men kanske är det i alla fall framtiden som kallar?
Efter det ska jag försöka lista ut vilket tåg jag ska ta för att komma ut till Eslöv, som jag inte besökt mer än ett par minuter förra sommaren på säkert ett och ett halvt år.
På söndag skulle mormor ha fyllt år, som alltid, dagen efter mig - så jag tänkte passa på att lägga en blomma och kanske ta en sväng på min favoritaffär där, Blue Banana, innan det är dags att ta tåget tillbaka till Malmö.
Det blir ju bara en kort visit i södern den här gången, men jag hoppas på att kunna återvända snart igen.
 
Foto: Carina Cefa Öhrlund
 
Sedan glömde jag ju gratta henne här igår, min lilla Snuddepuff, på namnsdagen.
Foto: Isabell Alison Öhrlund, från Tylösandsvistelsen i April förra året.
Tyvärr var det inte "Snuddepuff", utan Josephine, men hon hade i alla fall namnsdag igår och jag saknar henne ♥
 
Nu ska jag ta och göra mig i ordning, samt äta frukost och njuta av utsikten över Operaelevernas replokaler och Malmö Opera från balkongen!
Ta hand om er, så hörs vi snart igen~ ♥
 

Ombord~

Publicerad 2014-03-19 13:43:12 i Allmänt

 
Hade glömt Herr Karró och godisboxen i min väska uppe på hatthyllan. Fick en del spännande ögonkast när jag plockade upp min byxbeklädda morot och min något för stora legobit, äsch, vadådå?
Har ätit lunch och har nu endast fyra timmar kvar till Malmö, känner mig jätteglad och gillar att SJ numera erbjuder gratis surf ombord. 
Bra musik i lurarna, mätt efter ett snabbt besök på EH innan tåget gick och skrivsugen. Nu får det välla lite ord och glos igenom några WeHeartItbilder. 
 

Jag är hon med Armaniväskan i ena handen och sparkcykeln i den andra~

Publicerad 2014-03-19 10:51:02 i Allmänt

"Vi sover tills vi vaknar."
Så lät det igår kväll, eller ja, igår natt innan jag, mamma och pappa gick och la oss. Naturligtvis ställde jag ett alarm i alla fall då det är dags för mig att bege mig mot centralen om lite drygt en timme, men med en sjuk vovve, blev det tidigare uppstigning än väntat.
07:30. Nåja, jag och mor bestämde oss för att göra det bästa av situationen, så vi gjorde frukost åt oss och la oss i varsin soffa för att avnjuta en avdammad klassiker - Pretty Woman.
Den absolut mest klyschiga kärleksfilm som existerar och jag kan ändå inte låta bli att älska den.
Hursom helst, jag ska bara fixa mitt hår och packa det sista, sen påbörjar jag mitt söderäventyr.Tror att jag tar
Herr Karró och/eller Ior med mig som sällskap, det blir nog bäst så, kanske dags att väcka båda så att de hinner i alla fall?
Broccolina får stanna hemma och sova då hon haft en alldeles för stressig vecka.
 
 
Nej, nu får jag skynda mig, så att jag inte behöver ta sparkcykeln hela vägen till Skåne ;)
Uppdaterar mer lite senare, puss~ ♥
 

Äventyr, tåget till Hogwarts? Nej, men Malmö i alla fall.

Publicerad 2014-03-18 23:23:19 i Allmänt

Imorgon klockan 13.21 lämnar jag Stockholm. Men frukta inte, sörjande stadsbor, jag är åter tillbaka inom ett och ett halvt dygn. Mitt främsta motiv är att kolla in Malmö Högskola då de bjuder på Öppet Hus under torsdagen och jag avser söka deras Scenproduktionslinje.
För övrigt borde jag sätta mig och skriva klart mina folkhögskoleansökningar så att jag hinner posta dem innan jag åker till England på söndag, men ja... Jag har jag faktiskt varit produktiv nog att komplettera alla ansökningskuvert med utdrag ur betygssystemet, samt personbevis. Det enda jag har kvar är filmrecensioner till de filmlinjer jag ansöker om att få studera på. Nåja, jag har 4-5 timmars tågtid att fylla imorgon, jag får väl ta mig i kragen och fixa det då.
Ser fram emot imorgon i alla fall, då jag får träffa och bo hos underbara Li i hennes vackra lägenhet och då jag vet att middag på min favoritrestaurang i södern stundar kring min ankomst.
Jag ska bara komma ihåg att inte ta med mig några ballonger på tåget, då de där skåningarna inte uppskattar sådan kärlek. Hence the sign, som jag hittade under förra resan mellan Malmö och Köpenhamn i somras.
 
 
Och då jag alltid unnar mig något när jag är ute på långdistansresor, har jag nu fyllt min Legolunchlåda med godis och laddat upp med Snapple för imorgon. Kan riktigt längta efter att sitta och titta ut, lyssna på gamla sommarprat, dricka snapple och äta S-märken.
 
 
Nu är det inte långt kvar!
Känner mig jätteglad över min mycket korta Stockholmsflykt, som på söndag återupptas då jag rymmer till England för en stund.
 
 
Nu ska jag återgå till min något mer produktiva aktivitet som går ut på att packa färdigt väskan jag ska ha med mig imorgon och se till att jag får med allt viktigt. Lovar att uppdatera er mer om mitt Malmöäventyr imorgon. Har hört att sova också kan vara vettigt då och då - något jag blev varse om idag då jag somnade på bussen hem från gymmet och vaknade i Hollywood och fick gå tillbaka 200 meter.
 
Ta hand om er, sov sött ♥
 
 

Godnatt Måndag~

Publicerad 2014-03-10 23:55:00 i Allmänt

Det blir ett kort inlägg då förra veckan och denna veckan har varit och är fulla med grejer att göra.
Tänkte bara avslöja för er som läser här, att det i mitten/slutet på maj kommer att framföras en föreställning på Satelliten. De flesta tänker nog "Är du inte riktigt klok? Så nära inpå studenten?", men jag behöver ett till projekt. Det har varit alldeles för tomt sedan allt tog slut kring "Historien om den förlorade cirkusen", vilket jag för övrigt ska skriva om nu i veckan, då jag äntligen har landat.
Det blir bara en enmansföreställning den här gången och jag sitter på temat, samt titeln fram tills nästa  vecka då vi kör en affischrelease och ett facebookevenemang. Produktionsbolaget Mirakelteatern står även bakom denna föreställning.
Ni vill inte missa den, det lär vara det sista jag framför på scen på ett bra tag.
Utöver det, väntar jag ivrigt på att Skatteverket ska skicka hem mina personbevis, så att jag kan komplettera mina folkhögskoleansökningar. Nu har jag i alla fall fixat mina referenser, vilket bland annat är min före detta entreprenörskapslärare, vars nya entreprenörskapsklass jag ska prata inför imorgon. Om hur det är att ställa ut på UF-mässan, vad det innebär att driva företag, samt hur vi lyckades så bra med vårt projekt, jag och Rasmus.
Repetitionerna med "Sannas sanna jag", föreställningen jag och min klass kommer att delta med i teaterfestivalen LÄNK på Elverket om dryga tre veckor, fortsätter och det börjar faktiskt gå framåt.
Idag har jag även hållit det berömda svenskatalet - ett hyllningstal till författaren Sylvia Plath. Tydligen lyckades jag med min påhittade karaktär väcka det där obehaget som fick folk att vilja få mig att sluta prata. Sedan visade min svenskalärare min film som jag med hjälp av Moa har klippt ihop för att främja ämnet "Idealsamhälle och utopi". Utöver det sega tempot i slutet som vi ändrade på till redovisningen, såg det slutgiltiga resultatet ut såhär >> https://www.youtube.com/watch?v=Oqi3lApyVyU <<
 
Bilden är visserligen tagen i oktober 2012, men tyckte att den var passande då det äntligen börjar bli vår. Har idag haft jumpsuit med korta ben och Converse för första gången sedan förra året. Det kändes helt fantastiskt, bara lite kallt ;)
 
Det var en kort uppdatering kring vad som händer nu, återkommer imorgon efter min idrottsprövning (då idrott på mitt första gymnasium var en tvåårskurs och på Kulturama en ettårskurs) och Sweeny Todd på Stadsteatern. Är så peppad på att få se Peter Jöback i den rollen! 
 
Godnatt måndag ♥

Nästa: Big Ben och tusen blanketter~

Publicerad 2014-03-09 18:03:00 i Allmänt

Fjorton dagar. Om exakt fjorton dagar, befinner jag mig inte i mitt flickrum i Sollentuna, som just nu - nej, då befinner jag mig på ett tåg från London till Brighton, eller om jag redan hunnit till hotellet vid havet och nära Brighton Pier. Om fjorton dagar, är det dags för mitt livs, första egna storäventyr och om femton dagar, får jag förhoppningsvis återse min älskade Big Ben~ 
Somnar nu varje kväll till åsynen av min Big Ben-föreställande sparbössa med alla pund och min Big Ben-statyett i glas som jag fick när jag fyllde arton. Jag är så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag är ännu mer taggad inför England än vad jag är för min födelsedag som bara är om tretton dagar.
 
Det har nu gått nästan tre år sedan jag var där sist. Mycket har hänt sedan dess. Alldeles för mycket. Bara för att göra det här inlägget lite roligare, kan vi ju infoga en ful bild på hur jag såg ut när jag var i England då, så att vi kan jämföra med en finare bild om två veckor.
 
#piggochgladingenchoklad #Denäruppochnerförattjagäruppochner
 
Nej, men, ja. Mycket har hänt. Sommaren då jag var där, var sommaren då jag väntade på besked angående vilket gymnasium jag skulle gå på och nu åker jag mitt i högskoleansökningarna, som jag för övrigt sitter och fyller i för fullt idag. Snacka om kontraster.
Nåja, allt praktiskt är i alla fall färdigt. Fick ringa och snacka med Norweigan i fredags för att jag insett att jag inte tidigare lagt på baggage på min resa - vilket vore ytterst otympligt, men nu är det löst. Sedan fick jag maila alla internetuppgifter till min far, då min ovetskap kring e-biljetter är närmast pinsam. Jag är lite oldfashioned och lillgammal ibland. E-biljetter? Sådant trams.
Men innan England blir det Malmö, tills dess är det bara tio dagar kvar, då jag ska ner och sova hos underbara Li ♥ för att dagen därpå kolla in Malmö Högskolas Scenproduktionslinje, samt hälsa på vänner. Sedan är det fredag och födelsedag på lördagen. Herregud vad den här våren är full med kul.
 
 
 
Men nu ska jag återgå till mina blanketter, ansökningspapper, skrivandeuppgifter, svenskatal, idrottsprövningsuppgifter och så vidare. Vill man resa runt, får man se till att ha saker på det torra ;)
Ni hör av mig snart igen.
/Bellabus
 
 
 
 
 

Just you? Just me.

Publicerad 2014-03-04 17:57:19 i Allmänt

Så än en gång är det ett tag sedan jag skrev här, men tillåt mig att återkomma med en fundering jag fick under gårdagens afton.
Den tredje mars, en måndag och vi var några i klassen som hade bestämt oss för att fira att det endast var 100 dagar kvar till studenten. Idag är det 99, tiden rusar iväg.
Hursomhelst, så begav vi oss efter den långa skoldagen iväg till N'See bar på Kungstensgatan, vilket var både mysigt och billigt. Där tog vi oss cider, öl och annat gott medan vi samtalade om livet.
Framåt kvällen då någon begav sig hem för att laga mat och någon annan drog sig hemåt för att sova, kände jag att jag inte ätit något vettigt tidigare under dagen och att jag kände mig sugen på att skämma bort mig själv.
Först lät det som intresset var ömsesidigt, men när det gått ytterligare lite tid och jag kände för mat var det ingen som ville följa med. En ur mitt sällskap frågade om jag verkligen skulle gå själv?! Men mitt intresse svalnade  inte, utan jag kände mig fortfarande sugen på en av Hard Rock Café's klassiska burgare och en fräsch Strawberry Daquiri till det - så jag gav mig av, tackade för sällskapet och skratten innan jag promenerade Sveavägen ner och in i musiken.
Väl innanför dörrarna, möttes jag av den där rockiga servitrisen jag tidigare stött på. Hon som är tatuerad på benen.
"Hello!"
"Hey, I'd like to eat something." svarade jag.
"Just you?" frågade hon då.
"Just me."
Hon såg aningen förvånad ut, men skakade fort av sig det innan hon sa åt mig att följa efter och såg till att jag fick ett bord.
"How about a drink?" frågade hon till slut och jag log.
"Sounds great."
Hon var på väg därifrån innan hon vände sig om och frågade:
"What are you celebrating?"
Och det dröjde ett par sekunder innan jag svarade:
"... Life."
Sedan försvann hon iväg och kom tillbaka ett par minuter senare med min favoritdrink.
I över fyrtiofem minuter, satt jag "helt ensam" i sällskap av god mat, god dryck och fantastisk musik. Det var inte många på Hard Rock igår kväll och det var nog det som skapade den otroligt mysiga atmosfären.
Helt ensam, skulle jag verkligen gå själv? Jag undrar vad det är som får folk att tycka att det låter så tragiskt. Om mindre än tre veckor, åker jag ensam till England för ett par njutbara dagar i London och Brighton och om jag fick en peng för varje gång jag hört "Ska du verkligen åka själv?!", skulle jag ha betalt den resan med de pengarna vid det här laget.
Jag kan tyckas vara en populär människa, inte för att jag själv ser mig som det, men utan för att jag har många människor omkring mig - men det är inte alltid så att man känner sig som en tätbefolkad ö bara för att det verkar så för omgivningen.
Dessutom är jag någon som trivs ganska bra i mitt eget sällskap, då jag aldrig är uttråkad och aldrig slutar fundera över allt värt eller ovärt att fundera över.
Det verkar liksom som om majoriteten av min generation idag ser självständighet som något skrämmande, vilket för mig blir oförståeligt då jag i mig själv är så självständig - något som i många fall avskräcker människor, både i relationssammanhang och i diskussioner. Naturligtvis älskar jag att umgås och träffa nya människor - något som för övrigt blir lättare om du är själv, åtminstone vad jag upplever - men att umgås med mig, har blivit något jag också trivs med. Jag tycker om att skämma bort mig själv, jag tycker om att skriva ner mina tankar för att senare omvandla dessa till något produktivt och även om jag inte alltid tycker om mig själv, jobbar jag på det och det sägs ju trots allt, att man bygger en relation bäst, genom att ta tag i de problem som ligger i den.
Vilket är vad jag gör.
 
 
Så för ett tag framöver, om inga radikala ändringar sker, kommer folk att få fortsätta fråga "Just you?" och jag kommer med ett leende och med stolthet i min bröstkorg att svara "Just me."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela