stardustchild.blogg.se

Färgglada dagar i värmen från Floridas sol~

Publicerad 2013-07-07 06:08:00 i Allmänt

Dagen har varit full av spontana beslut. Den enda egentliga planen vi hade när vi begav oss hemifrån, var att vi skulle åka ut till Matlacha (som lustigt nog stavas Matlaché, detta gör mig fundersam.) för att titta på en neonkonstnärs galleri. 
För er som inte vet något om Matlacha, är det en fiskeö som man åker rakt igenom. Många av invånarna och butiksägarna har målat sina hus och lokaler i glada neonfärger, gärna med prickar och andra konstverk på.
Vad passar då bättre än att Leoma Lovegrove slår upp sitt galleri där?
https://www.facebook.com/LeomaLovegrove?fref=ts
(Som gammalt Harry Potter-fan störde jag mig naturligtvis på att hennes trademark var lite av en stöld från J.K. Rowlings Luna Lovegood, både med sin symbol och sitt simulära namn utan att ens ha gjort en tavla till hennes ära.)
Fruktansvärt kreaitvt och roligt. Alla färger såg verkligen till att mungiporna gick uppåt och familjen, förutom jag fick med sig en del souvenirer hem från hennes galleri.
Själv förälskade jag mig bara ordentligt i en tavla, som jag inte fick fota och som var både alldeles för stor och alldeles för dyr.
 
 
 
 
 
De sista fyra bilderna är även från vårt spontana beslut att bege oss till Fort Myers Beach trots att det var lördag efter vår mycket trevliga lunch på Berts Bars brygga. De spelade mycket musik och större delen av lunchgästerna var med största sannolikhet infödingar.
Kurre, som ni fick läsa om igår och som nu är döpt till just... Kurre - är numera min nya äventyrskompis och ska vara med mig när jag beger mig ut på nya, spontana resor. Han tyckte om att både leka på stranden och smaka på Diary Queens Reeses Blizzard-glass.
Pelikanen på piren döpte jag till Pelle, det var väl inte mer än rätt?
Jag som bestämt mig för att absolut inte bada om vi skulle åka till stranden och därför inte tog med badkläder, blev trots beslutet en av oss två (jag och lilla mamma) som badade längst och med ALLA kläder på.
Det var för övrigt första dagen på över två veckor som det inte regnat alls på hela dan.
Jag stod ute i vattnet med hav upp till knäna (Ja, jag bytte avsiktligt plats på orden för att irritera er andra språkfaschister ;) och försökte motstå impulsen att kasta mig över en våg. Jag lyckades inte och lät istället mina kläder dränkas i salt. Nu har jag duschat av mig allt, men det gjorde så att jag brände mig lite mer i ansiktet.
Konstaterade också när jag borstade tänderna att det är dags för en uppfräschning av min hårfärg då jag inte färgat det sedan dan innan Köpenhamnsresan i april. Men det får bli under de 36 timmar jag har på mig mellan att jag landar på Arlanda och att jag beger mig iväg mot centralen för att åka mot Linköping. 
Imorgon hade vi planer för, men de blev lite lösa och obestämda då vi inte kommer att ha stora bilen hela dan.
Vi får se om det blir både trädgårdsarbete och Edison Mall, eller bara trädgårdsarbete, eller bara Edison Mall.
Det återstår att se.
 
Powerwalk om sju timmar, så nu är det bäst att jag sover.
Dröm vackert, eller ja, för majoriteten av er - vakna vackert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela