stardustchild.blogg.se

Portkod 1321 vs Portkod 1525

Publicerad 2014-10-06 19:46:29 i Allmänt

(Bild lånad från Portkod 1525's facebooksida)
 
Imorgon tisdag, klockan 19:00 svensk tid, har andra säsongen av Portkod premiär!
... Och jag är med som statiiiiiist! 
 
För er som inte vet var Portkod 1321 en webserie som sändes på SVT Play under förra hösten. I huvudrollerna såg vi Happy Jankell, Fanny Klefelt, Hedda Stiernstedt och Valter Skarsgård som tillsammans skildrade ett gäng ungdomars typiska sommar. Till skillnad från många andra ungdomsserier förskönade SVT inte konceptet kring Portkod 1321, utan visade en väldigt rå och ärlig sida av hur det är att vara tonåring och vilka problem som kan uppstå.
 
Serien blev fort populär och sändes så småningom också på tv. Många tittare var så på det när den tog slut att det skulle komma en andra säsong och tidigare i år, gick de ut med att det var så det skulle bli.
Det var inspelning för statister till olika scener i maj, så i något av dessa nya avsnitt kan ni skymta en Isabell i studentmössa som blåser såpbubblor eller tjoar.
 
Av det SVT  gått ut med, kommer uppföljaren som för övrigt fått en ny port och en ny kod - 1525 - att handla om vad som händer efter de tre åren som nu gått sedan förra händelseförloppet och hur studenten påverkar oss som människor. Vilka krav? Vad händer när man slingrar in sig i för många lögner? Är grupptrycket fortfarande svårt att stå emot och ännu fler dilemman.
 
I nya säsongen ser vi också Adam Pålsson från Torka Aldrig Tårar Utan Handskar som spelar en känd stjärnbloggare i Stockholm och som får Fanny Klefelts karaktär Agnes på fall.
Så om ni gillar att se verklighetsskildringar av hur det är att leva livet, så häng på http://mvh.svt.se/ imorgon klockan 19:00 för premiären av nya Portkod 1525!
 
Kram på er ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela